Tabu
Image default
CULTURE LIFESTYLE Slider

Un artist a ilustrat cum serviciile secrete ne supraveghază smartphone-urile

Monștri! Sunt în telefoanele noastre! Și încearcă să iasă! Aaaaagh! Însă nu vă panicați pentru că nu sunt monștri adevărați, ci sunt „Amicii telefonului!”. Niște ilustrații colorate și pline de imaginație despre niște ființe fantastice ale artistului Andrew Rae care le-a desenat pe fotografiile făcute prietenului său.

Rae a vrut să prezinte telefoanele mobile drept portaluri către alte lumi, ca punți de legătură între lumea noastră și lumea digitală. De asemenea, este și un fel de semnal de alarmă apropos de perioada de timp pe care o petrecem adânciți în ecranele telefonului nostru, ignorând complet viața reală în favoarea unei versiuni virtuale frumos colorate a realității.

sursă foto andrewjrae

Într-un interviu aprofundat pe site-ul Bored Panda, Rae a vorbit despre inspirația din spatele proiectului, a oferit sfaturi altor artiști, a vorbit despre stilul său unic și și-a dezvăluit planurile de viitor. „Încerc să fac o plimbare în fiecare dimineață pentru a-mi schimba puțin stilul de viață sedentar și dau peste toti acești oamenii cufundați în telefoanele lor. Încet, încet, am început să-mi imaginez telefoanele ca și cum ar fi niște animale de companie sau niște creaturi, iar pe oameni cum le mângâie pentru a le face fericite”, spune Rae. „I-am menționat acest lucru prietenului meu Ruskin într-o zi când am fost la plimbare cu copiii noștri și i-a plăcut ideea așa că ne-am gândit că putem realiza o colaborare frumoasă, el făcuse multe fotografii pe stradă, așa că nu după mult timp am vorbit cu el și mi-a trimis o selecție de fotografii.”

Chiar când a început colaborarea, ideea nu părea să funcționeze foarte bine, telefoanele erau prea mici și nu reușea să facă să pară că oamenii chiar dețin creaturile. „Așa că am rămas ușor blocat până când l-am ascultat pe Edward Snowden într-un interviu în care spunea că serviciile ne monitorizează prin intermediul telefoanelor noastre mobile și asta m-a făcut să văd proiectul într-o nouă lumină. În loc să înlocuiesc telefoanele, mai bine desenez creaturi care să iasă din telefoane și care să ne privească și ele la fel cum le privim noi, iar stilurile diferite ale fotografiei și desenului ar avea sens împreună, deoarece ecranul telefonului este ca un portal unde lumea reală și cea digitală se întâlnesc.”

ARTICOLE SIMILARE

Stiai ca Europa este mult mai gayfriendly decat Statele Unite?

realitatea

Machiajul ochilor caprui

realitatea

Cum a slăbit Ileana Badiu 10 kilograme. Acum are 56 kg si o talie de viespe

Kristen Stewart a inceput sa cheleasca! Vezi cum a ajuns sa arate

Femei dependente de jocurile de noroc – Un subiect Tabu?

realitatea

GALERIE FOTO. Cum se îmbracă Simona Halep după ce a semnat contractul cu noul sponsor

Andreea Damian

Scrie un comentariu