Home > Lifestyle > Un artist a proiectat o cameră de hotel în care este aproape imposibil să stai

Un artist a proiectat o cameră de hotel în care este aproape imposibil să stai

Patul este incomod iar ușa din baie nu se închide ba chiar se deschide în momentul în care ajungi la vasul de toaletă.

Dar dacă rămâneți în dormitorul hotelului creat de Christopher Samuel, nu vă grăbiți să postați o recenzie negative căci el a conceput camera special să fie cât se poate de enervantă. Samuel este unul dintre 19 artiști care au amenajat o cameră în pensiunea de pe litoral. Îngreunând viața vizitatorilor, artistul vrea să le arate astfel problemelor de acces cu care se confruntă multe persoane cu dizabilități.

artistul Christopher Samuel

„Știam că oamenii se vor amuza la început, dar în realitate, când trăiești așa în fiecare zi nu mai este chiar foarte amuzant”, spune el. “Este incomod, frustrant, uneori este umilitor”. În 2017, Samuel, care locuiește în Leicester și care folosește un scaun cu rotile electric, a fost obligat să locuiască într-o cameră de hotel inaccesibilă aproape timp de trei luni. “Nu m-am putut mișca liber în cameră. Era totul foarte îngust. Pentru a intra pe ușă, făceam mai multe mișcări complicate, nu puteam să mă așez la masă. A trebuit să dorm în scaunul cu rotile – nu puteam folosi patul. Nu puteam închide ușa băii. Nu puteam folosi toaleta. A trebuit să folosesc o găleată. Nu m-am putut spăla pentru că era un duș [care nu era accesibil]”.

Nu-i pasă dacă încăperea deliberat construită să fie inaccesibilă pe care a proiectat-o ​​acum îi face pe oameni la început să zâmbească. „La nivel superficial este destul de amuzant”, spune el. “De ce să fiu supărat dacă cineva nu a experimentat ceea ce am trait eu? Ideea este ca oamenii să se gândească apoi la asta.” Înainte de a proiecta camera, Samuel a realizat o serie de lucrări de artă intitulate „Criza locuințelor”, care conține imagini puternice. „Lucrările se referă la o problemă mai mare din cauza austerității și a faptului că există o criză a locuințelor”, spune el. „Persoanele care suferă cel mai mult sunt cele mai vulnerabile – persoanele cu dizabilități și persoanele în vârstă, care sunt împinse în afara societății”.

Când a fost forțat să se cazeze la hotel pentru că își pierduse locuința, au existat „atâtea sugestii nebunești”, spune el, cum ar fi: „Că ar trebui să intru într-un azil sau să port scutec. Practic oamenii ziceau că sunt vinovat pentru că unii au tăiat fonduri din cauza austerității”

Camera de hotel a fost comandată de Unlimited, o organizație de artă care sprijină munca artiștilor cu dizabilități, și Art B&B, care s-a deschis ca alternativă la tradiționalele pensiuni de pe malul mării.

Articole asemanatoare
5 lucruri pe care sa le ai in vedere atunci cand iti decorezi casa cu pendule de iluminat
Debut pe catwalk: Kelly Knox

Comenteaza acest articol

Un artist a proiectat o cameră de hotel în care este aproape imposibil să stai

by realitatea   2 min
0