Home > Lifestyle > Deco > Un designer a găsit soluţia perfectă pentru respectarea măsurii de distanţare în restaurante

Un designer a găsit soluţia perfectă pentru respectarea măsurii de distanţare în restaurante

restaurante

Pentru a permite restaurantelor să asigure respectarea distanțării sociale, un designer francez a proiectat clopote de plexiglas care atârnă de tavan.

Astfel, fiecare client se va afla sub o vizieră mare, deschisă în spate pentru a facilita accesul și pentru a înlătura sentimentul de sufocare. Acesta poate să ia masa sau să bea în liniște, fără a risca ca micro-picături de la vecinii săi de masă să ajungă la el. Probabil va fi necesar să vorbească puțin mai tare între ei pentru a se putea înțelege, scrie tabuhighlife.ro.

clopot

clopot de plexiglas

Designerul de interior Christophe Gernigon este cel care se află în spatele proiectului, numit Plex’Eat. Ideea i-a venit într-un fotoliu descoperit într-un concept store din Asia, acoperit de un clopot, care i-a permis să asculte muzică în liniște.

„Mă îngrijora situaţia restaurantelor. Prin urmare, am gândit un dispozitiv care să le permită clienţilor să socializeze şi să se simtă bine adunaţi în jurul unei mese, fără niciun risc pentru sănătatea lor”, spune designerul Christophe Gernigon.

Pentru moment, clopotul din plexiglas este doar la stadiul de proiect. Designerul a fost contactat de un producător pentru a studia posibilitatea comercializării. Ideea nefiind încă materializată, designerul nu poate avansa un preţ de achiziţie al ingeniosului obiect.

Articole asemanatoare
geantă
Un designer vinde o geantă făcută din limbă de aligator și coloana vertebrală a unui copil
cristina savulescu sexy
Designerul Cristina Săvulescu e copia fidelă a mamei soțului sau, fosta crainica TV Delia Budeanu
amina muaddi
Amina Muaddi, creatoarea de pantofi cu origini românești, are o poveste de viață ca în filme
Cărțile autorilor clasici (dar neutri) au ajuns decor de 5 stele

Comenteaza acest articol

Un designer a găsit soluţia perfectă pentru respectarea măsurii de distanţare în restaurante

by Andreea Damian   1 min
0