Tabu
Image default
HEALTHSlider

Un fruct tropical ar putea fi noua „armă” împotriva Covid-19

Rezultatele unei cercetări realizată recent în Statele Unite indică faptul că tulpina de ananas bogată în bromelaină sau bromelină poate fi utilizată ca agent antiviral împotriva COVID-19.

Ce este bromelaina?

Bromelaina este bine cunoscută pentru capacitatea sa de a ajuta la digestie și defalcarea proteinelor, însă utilizarea sa depășește cu mult aceste funcții și poate, de fapt, să ofere mult mai mult.

Istoria bromelainei este puternic legată de ananas, deoarece este singura sursă cunoscută a acestui grup de enzime. Descoperită pentru prima dată în 1891 de chimistul Vicente Marcano și elaborată ulterior de Russell Henry Chittenden, un alt chimist, bromelaina a fost numită mai întâi “bromelină”. Prima sa sursă primară a fost fructul de ananas, înainte de a se descoperi că tulpina de ananas matură avea un conținut mult mai concentrat de bromelaină.

În anii de după descoperirea sa, producția de bromelaină s-a lărgit. Comercializarea sa a determinat producătorii să dezvolte tehnici de extracție mai rapide. Astăzi, suplimentele de bromelaină sunt folosite pentru numeroase afecțiuni. Spre exemplu, luată după masă, bromelaina poate ajuta la o mai bună digestie și absorbție, dar atunci când este luată pe stomacul gol, poate ajuta la ameliorarea inflamației.

Tratamentul cu bromelaină împotriva Covid-19

Sindromul respirator acut sever coronavirus-2 (SARS-CoV-2) este deja binecunoscut pentru transmiterea sa rapidă de la om la om, responsabilă pentru răspândirea pandemiei de COVID-19 periculoase.

Interacțiunea inițială dintre Proteasa transmembranară, serina 2 (o enzimă care la om este codificată de gena TMPRSS2), glicoproteina și receptorului enzimei de conversie a angiotensinei (ACE2) este o condiție prealabilă pentru intrarea celulelor și patogeneza COVID-19.

În acest moment, pacienții infectați sunt tratați cu diferiți agenți antivirali, antiinflamatori și antipaludici. Cu toate acestea, rata de răspuns este relativ modestă și este necesar să se confirme atât profilul de siguranță, cât și cel de eficacitate al acestor medicamente împotriva COVID-19.

Oamenii de știință de la Universitatea din Nebraska Medical Center și Centrul FDA pentru Evaluare și Cercetare Biologică (CBER) din Silver Spring sunt de părere că am putea folosi bromelina – un supliment alimentar izolat din tulpina de ananas utilizat pentru tratarea pacienților cu durere, inflamație și tromboză – și pe pacienții cu COVID-19.

Studiile anterioare au demonstrat că bromelaina poate fi utilizată pentru a trata pacienții cu inflamație și durere și că acest compus este bine absorbit și are o activitate prelungită. Toate aceste avantaje pot fi exploatate atunci când se tratează pacienții cu COVID-19.

În concluzie, fie bromelina, fie tulpina de ananas bogată în bromelină reprezintă o opțiune viabilă ca antiviral pentru tratarea nu numai a COVID-19 ci și a altor virusuri de tipul corona.

ARTICOLE SIMILARE

O actriță din Game of Thrones acuză autoritățile israeliene că i-au răpit bebelușul

Andreea Damian

Globurile de Aur 2019. Filmul „Green Book” este marele câștigător al galei

Andreea Damian

Regina Elizabeth a II-a are COVID-19. Cum se simte suverana

Andreea Damian

Sucul de țelină, tonic pentru sănătate sau doar aceeași Mărie cu altă pălărie de marketing?

Andreea Damian

Cum îl cheamă pe Cătălin Scărlătescu în buletin. Prenumele de care nu știu mulți

Andreea Damian

TikTok cenzurează videoclipurile care nu sunt pe placul Beijingului

realitatea

Scrie un comentariu