Home > Agenda > stiri > Un grup de cercetători analizează activitatea vedetelor pe Twitter

Un grup de cercetători analizează activitatea vedetelor pe Twitter

Activitatea vedetelor de top pe Twitter și Facebook a devenit obiect de studiu pentru un grup de cercetători din Marea Britanie. 15.000 de posturi și comentarii ale celor mai cunoscute 30 de celebrități cu activitate constantă pe Twitter vor fi studiate, disecate și analizate pentru a se stabili cum le place vedetelor să intre în contact cu publicul lor.

Printre vedetele studiate se numără Britney Spears, Stephen Fry, Sarah Brown, Lily Allen și Jamie Oliver.  Cercetărotii vor să vadă cum își spun vedetele poveștile și ce aleg sau vor să transmită publicului.

Unul dintre experții care se ocupă de acest studiu a declarat: "Să spunem povești e urmarea unui impuls omenesc. Prin rețele de socializare, milioane de oameni își spun poveștile în fiecare zi, prin schimbarea statusului, prin posturi pe Twitter sau pe bloguri. Celebritățile se folosesc de Twitter nu doar pentru a crea iluzia apropierii de public, ci și pentru a câștiga popularitate!".

Studiul va pune accent și pe diferența dintre Facebook și Twitter. Primul este o rețea socială, iar cel de-al doilea o modalitate rapidă de aflare și analiză a știrilor.


Comenteaza acest articol

Un grup de cercetători analizează activitatea vedetelor pe Twitter

by realitatea   1 min
0