Tabu
Image default
LIFESTYLE Slider

Un iglu de lux – probabil cel mai sustenabil mod de a locui la polul Nord

Cel mai nordic hotel din lume va fi deschis timp de o lună – în aprilie 2020 – la Polul Nord, evident. O companie de turism face posibilă experimentarea luxului în mijlocul frigului arctic.

Puteți vedea de ce Moș Crăciun a ales să înființeze tabăra la Polul Nord. Este practic inaccesibilă în cea mai mare parte a anului din cauza condițiilor meteorologice extreme – ceea ce înseamnă că se poate pregăti liniștit pentru Crăciun. Dar în 2018, Luxury Action, o companie din Scandinavia, a deschis un hotel exclusivist format din iglu-uri, astfel încât doar un număr redus de turiști ar putea vizita zona arctică și să devină mai conștient de modul în care schimbările climatice afectează regiunea.

Hotelul dispune de 10 igluuri, echipate cu încălzire și toalete proprii. Pereții sunt din sticlă, așadar te poți bucura în tihnă de peisajul mirific de iarnă și de superbele aurore boreale. Pentru cei care doresc să exploreze zone, hotelul pune la dispoziție ghizi. De mâncare și siguranță nu trebuie să te îngrijorezi, deoarece hotelul s-a ocupat de tot.

Potrivit companiei de turism Luxury Action, iglurile sunt foarte sigure și au fost testate minuțios în condiții meteorologice extreme. Un sejur de șase nopți vă va costa în jur de 105.000 de euro, dar prețul include zborul și transportul de la Svalbard (teritoriu insular în Oceanul Arctic, format din Insula Spitzbergen, insula Kvitøya și Insula Urșilor), masa, paza și ghizii.

În ceea ce privește turismul, doar în jur de 1.000 de persoane fac călătoria spre Polul Nord anual. Majoritatea stau în corturi dotate cu echipamente speciale necesare pentru a fi în siguranță într-un astfel de mediul.

Sejurul este conceput pentru a sensibiliza populația cu privire la criza climatică și modul în care încălzirea globală afectează natura și viața sălbatică din Polul Nord. CEO companiei Luxury Action Janne Honkanen  o numește „călătorie transformatoare”. Honkanen subliniază că hotelul pop-up nu reprezintă o amenințare pentru mediul arctic și este o „experiență pur durabilă”.

Potrivit ACCIONA, lider global în soluții durabile, fiecare tonă de CO2 emisă în atmosferă determină dispariția a 3m² de gheață arctică în timpul verii. De la sfârșitul anilor ’70, când au început înregistrările prin satelit, 35% din suprafața înghețată a dispărut.

ARTICOLE SIMILARE

Crina Abrudan revine pe sticlă! Unde a decis să meargă vedeta

Andreea Damian

Brenciu este… Andreea Esca a Antenei 1! Ce SALARIU are?

SCANDAL URIAŞ ÎN CASA “MIREASĂ PENTRU FIUL MEU”!

Meghan Markle, însărcinată cu al doilea copil

Andreea Damian

Stiai totul despre sex? Iata o surpriza pentru tine!

BENDEAC despre moartea mamei MONICAI GABOR

1 comentariu

Scrie un comentariu