Home > What's hot > “Un JFK de Romania” – Klaus Johannis

“Un JFK de Romania” – Klaus Johannis

“Pentru prima dată în istoria politicii din România, un etnic german ajunge într-o înaltă funcţie de conducere”, scriu publicaţiile din Germania, stârnite de intrarea în PNL a primarului din Sibiu, ales prim-vicepresedinte la recentul congres al liberalilor. Intrarea lui Klaus Johannis în PNL a captat atenţia presei din Germania.
“Pentru prima dată în istoria politicii din România, un etnic german ajunge într-o înaltă funcţie de conducere. Partidul Naţional Liberal l-a ales pe Klaus Johannis, un sas din Ardeal, în funcţia de prim-vicepreşedinte. Actualul primar al Sibiului este considerat unul dintre cei mai valoroşi edili locali ai ţării”, notează la unison publicaţii importante din presa germană, precum Die Welt, Die
Zeit sau Frankfurter Rundschau, scrie jurnalul.ro.
“Klaus Johannis este primarul de succes al oraşului istoric Sibiu, iar zâmbetul său ne aduce aminte de John F. Kennedy. Sasul din Transilvania face  acum pasul în elita politicii româneşti”, scrie Markische Zeitung.
Spiegel Online alocă un comentariu mai larg numirii lui Klaus Johannis în PNL. “Numirea lui Johannis a avut loc sâmbătă la
insistenţa preşedintelui Crin Antonescu, care şi-a însuşit critica din interiorul partidului pentru derapajele sale ultranaţionaliste şi antieuropene.
Prin Johannis, Antonescu încearcă să îmbunătăţească imaginea partidului său şi la nivel european. Pentru Johannis, Antonescu a schimbat regulile interne ale partidului care interziceau dreptul unui nou-venit de a candida imediat la o funcţie de conducere”.

Comenteaza acest articol

“Un JFK de Romania” – Klaus Johannis

by   1 min
0