Tabu
CULTURE PEOPLE Slider

Un juriu a decis: un mare hit al lui Katy Perry este plagiat

Katy Perry

Un juriu din California a decis, după un proces care a durat o săptămână, că piesa Dark Horse a lui Katy Perry copiază Joyful Noise a rapperului Marcus Gray.

Procesul a fost intentat de Marcus Gray, cunoscut drept Flame, care spune că piesa din 2013 a lui Perry este bazată pe compoziţia lui. Rapperul a susţinut în fața juraților că producătorul Dr. Luke a preluat beat-ul.

În timpul procesul, atât cântăreaţa cât şi producătorul au susţinut că nu au ascultat niciodată Joyful Noise, iar Gray a subliniat că piesa lui a avut un succes de nişă. El a spus că este posibil ca cei doi să o fi ascultat-o la gala Grammy sau pe YouTube ori MySpace, unde cântecul a avut milioane de accesări.

În apărarea lor, Katy Perry și Dr. Luke încercat să demonstreze că nici Joyful Noise nu este o compoziţie originală. Ei au apelat la experţi, aduşi ca martori, care să explice lipsa similarităţilor sbstanţiale.

Procesul nu a fost lipsit de momente inedited: artista s-a oferit să prezinte live piesa ei, în proces, în ciuda dificultăților la sistemul audio din sala de judecată. Iar într-una dintre zile, când Luke depunea mărturie, în afara instituţiei au fost trase focuri de armă.

Majoritatea cazurilor de drept de autor sunt soluționate sau sunt respinse înainte de a ajunge la process. Juraţii au început deliberarea joi, la finalul depoziţiilor, şi au dat verdictul luni după-amiază. Verdictul duce acum procesul în următoarea fază, în care vor fi discutate daunele, începând de marţi.

Avocații lui Katy Perry Perry urmează să depună o moţiune în care cer judecătoarei Christina Snyder să decidă că niciun juriu rezonabil nu ar putea decide încălcarea drepturilor de autor pe baza dovezilor prezentate în process, potrivit Hollywood Reporter.

Comparați cântecele și căutați similaritățile!

ARTICOLE SIMILARE

Scrisorile de dragoste dintre Proust și compozitorul Hahn se vând într-o licitație la Paris

realitatea

MET GALA 2019: Lady Gaga a făcut striptease pe covorul roșu

Andreea Damian

Sărbătoritul zilei

realitatea

Scrie un comentariu