Home > Health > Un medic explică de ce a refuzat să facă duș timp de o lună după ce a născut

Un medic explică de ce a refuzat să facă duș timp de o lună după ce a născut

medic

Terry Loong este medic chirurg estetician și de câteva luni, mămica unui băiețel. Maternitatea reprezintă pentru ea cea mai frumoasă experiență ca femeie. Proaspăta mămică, în vârstă de 40 de ani, a stabilit o relație foarte specială cu fiul ei, Matthew, încă din prima clipă. Ea a refuzat să se spele timp de 30 de zile după nașterea micuțului, dintr-un motiv incredibil.

Aceasta a explicat că nu a neglijat igiena sa corporală, dimpotrivă, a vrut să se protejeze pe ea, dar și pe bebeluș de o eventuală infecție. Cu toate acestea, și-a spălat seară de seară nou-născutul. De asemenea, Terry Loong a preferat să nu părăsească căminul și nici nu a vrut să primească vizitatori din același motiv. Această practică foarte comună în cultura asiatică se numește lăuzie.

„Îmi amintesc de faptul că mama mea avea o perioadă de <<autodetenție>> când eram mică. Sunt cel mai mare copul din cinci, așa că am văzut foarte mult (…) Dar oamenii nu cred că nu m-am spălat deloc timp de o lună de zile”, a explicat Loong.

I-a fost greu să stea închisă în casă atâta timp, iar primul duș a fost ca un șoc pentru ea. „Începusem să miros, dar mă obișnuisem. Mi-am spus că trebuie să fac asta până la capăt”, a explicat Terry. „Era atât de multă piele moartă în cabina de duș, încât m-am speriat”, a adăugat ea. În aceste 30 de zile, l-a scos foarte puțin pe micuț în parc, dar doar pentru că-i scăzuse sistemul imunitar din cauză să nu fusese expus afară. „Ne-am plimbat puțin în parc, am stat puțin la soare, dar nu am vorbit cu nimeni”, a mai spus mămica.

Deși este o practică neobișnuită, Loong susține că ar face asta și la următorul copil. Faptul că a stat nespălată atâtea zile după naștere a însemnat pentru ea cel mai natural lucru din lume.

 

 

Articole asemanatoare
Cauzele caderii parului

Comenteaza acest articol

Un medic explică de ce a refuzat să facă duș timp de o lună după ce a născut

by Andreea Damian   1 min
0