Tabu
Slider

Un medic renumit explică de ce minionele slăbesc mai greu

minione

Unele femei par să ducă o luptă nesfârșită cu kilogramele în plus. Iar studiile arată că minionele slăbesc foarte greu. Se pare că acest lucru se întâmplă din cauza metabolismului mai lent al acestora, a explicat un medic renumit în diebetologie.

Potrivit medicului Craig Primack, care este președintele Asociației Medicale pentru Obezitate din SUA, o  femeie cu o înălțime normală are o rată a metabolismului bazal de 1400 de calorii pe zi. Rata metabolismului bazal indică numărul de calorii pe care corpul le arde când e în repaus – în timpul somnului, prin respirație, etc. Asta înseamnă că o femeie poate arde 1400 de calorii stând în pat toată ziua. Însă, atunci când vine vorba despre femeile mici de înălțime, rata bazală este de 1200 de calorii – de aici apare diferența în ritmul de slăbire.

Minionele slăbesc mult mai greu pentru că au organe mai mici. Dimensiunea rinichilor, a creierului și a ficatului are mult de-a face cu diferențele în metabolismul dintre oameni, deoarece mărimea organele este proporțională cu structura corpului și statura.

Cu cât corpul are dimensiuni mai mici, cu atât are nevoie de mai puțină energie. Asta înseamnă că și numărul de calorii arse este mai mic. Mai mult decât atat, femeile scunde au mai puțină masă musculară, mai puțin țesut conjunctiv, oase și organe mai mici. Masa musculară este un factor important atunci când vine vorba despre numărul de calorii arse.

Dacă ești o persoană scundă, nu dispera! Nu totul este pierdut, deoarece o dietă sănătoasă și echilibrată este vitală, pe lângă mișcare, pentru a-ți accelera metabolismul.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Adevărul despre masca medicinală: cât ne protejează, de fapt, împotriva gripei, coronavirusului și poluării?

Andreea Damian

Cum își cheltuiește familia Trump miliardele de dolari

Andreea Damian

Femei dependente de jocurile de noroc – Un subiect Tabu?

realitatea

Vedete nascute pe 15 septembrie!

realitatea

Incendiile din California au lăsat o pată neagră pe Pământ, care poate fi văzută din spațiu

Andreea Damian

Daniel Day-Lewis părăseşte Hollywood-ul după 30 de ani

Dora Constantinovici

Scrie un comentariu