Home > Agenda > Un melc a creat haos în Japonia: 12.000 de persoane afectate

Un melc a creat haos în Japonia: 12.000 de persoane afectate

melc

Un melc a fost „acuzat” că a produs un scurtcircuit ce a afectat căile ferate din Japonia. Zeci de trenuri au fost oprite iar 12.000 de pasageri au fost afectați. Curentul electric a fost întrerupt pe două linii feroviare din judul Japoniei, la sfârșitul lunii mai, potrivit The Guardian.

Eroarea tehnică a fat peste cap întregul sistem feroviar într-o țară cunoscută pentru punctualitatea trenurilor. Compania Kyushu Railway a fost nevoită să anuleze cursele a 26 de trenuri și întârzierea altor servicii, provocând un adevărat haos. Aproximativ 12.000 de pasageri au avut de suferit din această cauză.

La câteva săptămâni după incident, reprezentanții companiei feroviare nipone au descoperit că un melc și-a făcut culcuș într-un panou electric instalat de-a lungul căii ferate. După ce au descoperit melcul, specialiştii au continuat să verifice toate panourile şi au dat asigurări că problema a fost rezolvată.

În 2018, o companie de transport feroviar din Japonia şi-a cerut scuze după ce unul dintre trenurile sale a plecat din staţie cu 25 de secunde mai devreme, în al doilea astfel de caz petrecut în ultimele luni. Incidentul survine în contextul în care trenurile japoneze au reputaţia de a fi extrem de punctuale şi în care se pare că mai existau pasageri care sperau să urce în respectivul tren. Ei s-au plâns companiei feroviare, iar aceasta a fost nevoită să îşi ceară scuze.

 

Articole asemanatoare
Selfie-urile Geisha interzise la Kyoto deoarece creșterea numărului turiștilor are un efect negativ
Ștampila anti-pipăială din Japonia le permite victimelor să-și marcheze agresorii
România investește în bugetele serviciilor, Japonia pune pe primul loc știința
însărcinată
O angajată din Japonia, mustrată în scris pentru că a rămas însărcinată

Un melc a creat haos în Japonia: 12.000 de persoane afectate

by Andreea Damian   1 min
2