Tabu
Image default
FASHIONSlider

Un muzeu din Maroc îl sărbătorește pe legendarul designer de modă Yves Saint Laurent

Situat în Maroc, Musée Yves Saint Laurent este un omagiu adus marelui designer de modă parizian Yves Saint Laurent. Găzduind o selecție de îmbrăcăminte, accesorii haute couture și schițe de la Fundația Pierre Bergé – Yves Saint Laurent, muzeul sărbătorește și păstrează opera lui Saint Laurent. Designerul parizian a avut o atracție specială pentru Maroc și a locuit în spectaculoasa Grădină Majorelle. Acest lucru face ca amplasarea muzeului în apropiere să fie cu atât mai potrivită.

Yves Saint Laurent la Jemaa el-Fnaa, Maroc (Foto credit: Reginald Gray via Musée Yves Saint Laurent Marrakech)

Proiectat de firma franceză de arhitectură Studio KO și deschis în octombrie 2017, complexul de 4.000 de metri pătrați (aproximativ 43.055 de metri pătrați) adăpostește spații expoziționale permanente, un auditorium, o bibliotecă de cercetare cu 6.000 de volume, o librărie și o cafenea. În crearea spațiului, Studio KO s-a gândit să cerceteze dragostea pentru Maroc a lui Saint Laurent, care a început prin achiziția unei case în Maroc, în 1966.

Peisajele și sunetele din Maroc au influențat puternic designerul, care adesea a încorporat culorile și formele țării în desenele sale highfashion. Pentru a reflecta viziunea sa artistică, Studio KO a dorit să încorporeze curbele și liniile drepte care au caracterizat opera Saint Laurent. Cărămida creează un model care amintește de urzeala țesăturilor, în timp ce interiorul creează un contrast puternic, în același fel în care ar face asta căptușeala unui sacou couture. Catifelat și neted, îmbrățișează imediat vizitatorii.

„Musée Yves Saint Laurent Marrakech combină două lumi cu care suntem foarte familiari și care sunt dragi inimilor noastre: moda și Marocul”, anunță firma care s-a ocupat de realizarea muzeului și care a fost fondată de Olivier Marty și Karl Fournier. „De la fondarea firmei noastre de arhitectură, am lucrat în această țară care l-a inspirat atât pe Saint Laurent. Cu mare bucurie am lucrat la acest proiect ambițios și am contribuit astfel la istoria și prestigiul celui mai influent designer de modă din secolul XX”. Studio KO a amestecat cu succes arhitectura în peisajul înconjurător prin selectarea materialelor complementare. Cărămida din teracotă a fațadei este realizată din pământ marocan, în timp ce podelele combină piatra locală și marmura. Această armonie oferă vizitatorilor un sentiment imediat de calm atunci când se apropie de muzeu, care continuă pe măsură ce trec printr-o terasă circulară imediat după intrare.

Cu peste 20.000 de piese din colecție, precum și un bogat program expozițional, muzeul Marrakech este un compliment minunat al celuilalt muzeu Saint Laurent din Paris.

ARTICOLE SIMILARE

Cum să porți fusta lungă plisată? Sfaturi și idei pentru look-urile verii 2022

Andreea Damian

5 creaturi care au propriile lor animale de companie

realitatea

Culiță Sterp, foarte darnic în ziua de Crăciun! Suma fabuloasă pe care a oferit-o colindătorilor

Andreea Damian

Trucul isteț pe care Meghan Markle îl folosește pentru a ascunde firele albe

Andreea Damian

Cele mai folosite masti naturale pentru tenul uscat

realitatea

A fost odată în Mexic – defilarea Kenzo

realitatea

Scrie un comentariu