Home > Agenda > Un nou graffiti de Crăciun al lui Banksy îi îndeamnă pe oameni să se gândească la cei mai puțin norocoși

Un nou graffiti de Crăciun al lui Banksy îi îndeamnă pe oameni să se gândească la cei mai puțin norocoși

Lucrarea de artă cu temă festivă evidențiază problemele locative și a fost vizionată de peste 1 milion de ori, la trei ore de când a fost postată online. Videoclipul, care a fost postat pe Instagram, arată un bărbat fără adăpost, numit Ryan, care bea ceva înainte să se așeze pe o bancă, se arată într-un videoclip.

Filmarea mai arată și o pereche de reni care par să-l ducă pe omul străzii spre cerul plin de stele. Între timp, bărbatul – pe nume Ryan – este îmbrăcat într-un sacou verde, pălărie, pantaloni groși și este înconjurat de câteva obiecte. Banksy a lăudat generozitatea oamenilor care i-au oferit lui Ryan mâncare și băutură cât timp au durat filmările.

„În cele 20 de minute în care am filmat imaginile cu Ryan pe această bancă, trecătorii i-au dat o băutură caldă, două batoane de ciocolată și o brichetă – fără ca el să ceară vreodată nimic.” #Banksy. ” Luke Crane de la Districtul de îmbunătățiri a afacerilor din Cartierul Bijuteriilor a declarat că acum este o prioritate protejarea operei de artă. El a declarat pentru BBC News: „Suntem foarte dornici să ne asigurăm că graffiti-ul acesta este o parte a comunității noastre și nu ceva care să fie distrus”, a spus el.

Banksy este un artist anonim de stradă și graffiti, precum și un artist politic. El s-a lanasat pentru prima dată la începutul anilor ’90, ca un artist de graffiti ale cărui lucrări au evidențiat corupția și inegalitatea în societate. Opera sa a fost reperată mai ales în sudul Angliei, inclusiv Londra, Brighton și Bristol, deși arta sa a apărut adesea în locații internaționale cunoscute.

Persoanele fără adăpost din Birmingham mor cu o viteză aproape dublă față de cea a ratei naționale, potrivit noilor cifre. Douăzeci și trei de oameni fără adăpost au murit la Birmingham în 2018 în somn, în timp ce 420 de persoane dormeau pe străzi în 2018, conform cifrelor guvernului.

Articole asemanatoare
notre dame
Fără slujbă de Crăciun în catedrala Notre-Dame pentru prima dată în peste 200 de ani
Crăciun
Idei de ținute vesele pentru petrecerea de Crăciun
Ghid pentru oferirea cadourilor destinate copiilor mici – nu arunca banii pe prostii
Ayn Rand l-a pârât pe Capra serviciilor secrete pentru comunismul inexistent dintr-un film de Crăciun

Un nou graffiti de Crăciun al lui Banksy îi îndeamnă pe oameni să se gândească la cei mai puțin norocoși

by Dora Constantinovici   1 min
2