Tabu
LIFESTYLE Slider

Un nou joc periculos a apărut pe internet, în locul ,,Balenei Albastre”

joc

Un nou joc extrem de periculos pentru copii şi adolescenţi stârneşte îngrijorarea părinţilor şi a autorităţilor. Momo a devenit viral pe reţelele sociale și are ca scop subjugarea tinerilor până în punctul de a-i determina să se sinucidă. Jocul a făcut deja o victimă în Argentina, unde o fetiță de 12 ani s-a filmat înainte de a se spânzura.

Jocul îi încurajează pe tineri să îl contacteze pe Momo pe WhatsApp, Facebook sau YouTube. Personajul utilizează ca fotografie de profil imaginea unei sculpturi feminine, cu trăsături groteşti, ochi bulbucaţi, păr negru şi picioare de pasăre. Sculptura aparţine artistei japoneze Midori Hayashi, care nu are însă legătură cu jocul. După aceea, creatura cu ochi bulbucați îi dă copilului diverse sarcini care, dacă nu sunt îndeplinite, se recurge la amenințare.

Momo ameninţă chiar că va apărea în timpul nopţii în casele tinerilor care participă la joc sau că le va întinde o capcană, dacă ei nu mai răspund mesajelor avatarului.

Jocul îi provoacă pe tineri să comunice cu un număr necunoscut. Persoana din spatele avatarului îi ameninţă pe jucători că vor păţi ceva grav dacă nu urmeză comenzile jocului. În final, personajul cere utilizatorilor să se sinucidă cu camera telefonului pornită.

Din fericire, nu au fost înregistrate victime ale jocului Momo în România.

Autoritățile cred că Momo ar putea reprezenta o nouă variantă a jocului „Balena Albastră”, care în 2017, a condus la sute de sinucideri în toată lumea. „Balena Albastră” a pătruns şi în România. O adolescentă de 15 ani din Sibiu s-a aruncat de pe un bloc turn de 9 etaje.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Uite ce mare s-a făcut băieţelul Gabrielei Firea şi al lui Florentin Pandele

ALEXANDRA HARRA – ditamai fundul expus in Playboy! FOTO wide-wide-shut!

realitatea

4 aspecte pe care să le verifici când cumperi anvelope noi (P)

Andreea Damian

Madonna dezvăluie adevăratul motiv care a determinat-o să lanseze un album nou

Andreea Damian

Aventuri în jurul lumii cu Delia

Andreea Damian

Ce promisiune făcută la 40 de ani și-a ținut Anca Țurcașiu în 2020

Tabu Tabu

Scrie un comentariu