Home > Lifestyle > Un nou joc periculos a apărut pe internet, în locul ,,Balenei Albastre”

Un nou joc periculos a apărut pe internet, în locul ,,Balenei Albastre”

joc

Un nou joc extrem de periculos pentru copii şi adolescenţi stârneşte îngrijorarea părinţilor şi a autorităţilor. Momo a devenit viral pe reţelele sociale și are ca scop subjugarea tinerilor până în punctul de a-i determina să se sinucidă. Jocul a făcut deja o victimă în Argentina, unde o fetiță de 12 ani s-a filmat înainte de a se spânzura.

Jocul îi încurajează pe tineri să îl contacteze pe Momo pe WhatsApp, Facebook sau YouTube. Personajul utilizează ca fotografie de profil imaginea unei sculpturi feminine, cu trăsături groteşti, ochi bulbucaţi, păr negru şi picioare de pasăre. Sculptura aparţine artistei japoneze Midori Hayashi, care nu are însă legătură cu jocul. După aceea, creatura cu ochi bulbucați îi dă copilului diverse sarcini care, dacă nu sunt îndeplinite, se recurge la amenințare.

Momo ameninţă chiar că va apărea în timpul nopţii în casele tinerilor care participă la joc sau că le va întinde o capcană, dacă ei nu mai răspund mesajelor avatarului.

Jocul îi provoacă pe tineri să comunice cu un număr necunoscut. Persoana din spatele avatarului îi ameninţă pe jucători că vor păţi ceva grav dacă nu urmeză comenzile jocului. În final, personajul cere utilizatorilor să se sinucidă cu camera telefonului pornită.

Din fericire, nu au fost înregistrate victime ale jocului Momo în România.

Autoritățile cred că Momo ar putea reprezenta o nouă variantă a jocului „Balena Albastră”, care în 2017, a condus la sute de sinucideri în toată lumea. „Balena Albastră” a pătruns şi în România. O adolescentă de 15 ani din Sibiu s-a aruncat de pe un bloc turn de 9 etaje.

 

 

Articole asemanatoare
momo
S-au convins că provocarea „Momo” care împinge copiii la sinucidere e de fapt o păcăleală

Comenteaza acest articol

Un nou joc periculos a apărut pe internet, în locul ,,Balenei Albastre”

by Andreea Damian   1 min
0