Tabu
Image default
HEALTH Slider

Un nou pericol depistat în suplimentele cu calciu și vitamina D

Suplimentele alimentare sunt luate de regulă pentru a compensa anumite lipsuri nutritive din organism. Dar un nou studiu bazat pe analiza a 27.000 de pacienți din Statele Unite arată că suplimentele care conțin doze mari de calciu și vitamina D pot fi letale în cazul persoanelor diagnosticate cu cancer.  În cazul lor, riscul de deces este simțitor mai mare.

Autorii studiului publicat în revista americană Annals of Internal Medicine susțin că suplimentele de calciu pot dubla riscul de a muri de cancer. Între timp, câțiva alți nutrienți din alimente – dar nu suplimente – au fost în general asociați cu un risc mai mic de deces și cancer.

Cercetătorii de la Universitatea Tufts au comparat aportul unei game de nutrienţi cu ratele de deces din orice cauză, boli cardiovasculare şi cancer. Un consum adecvat de vitamine A şi K, precum şi magneziu şi zinc, reduce riscul de deces. Însă, această constatare se aplică numai nutrienţilor din alimente, nu şi din suplimente.

Oamenii de știință spun că pacienții care suferă de cancer ar putea fi în pericol dacă iau suplimente care conțin mai mult de 1000 de mg de Ca pe zi. Aceasta a fost asociată unui risc de deces cauzat de cancer cu 53% mai mare. Cu toate acestea, nu a găsit nicio dovadă a unei asocieri între calciul din alimente şi decesul provocat de cancer.

În plus, au existat dovezi că persoanele care iau inutil suplimente cu vitamina D, deși nu au deficiențe de vitamina D, sunt predispuse unui risc mare de deces, din orice cauză.

Cercetătorii ne avertizează că este important să înțelegem ce rol joacă nutrientul și sursa acestuia pentru sănătatea noastră și mai ales dacă are efecte benefice.

ARTICOLE SIMILARE

Bucurestiul in weekend, 10-12 februarie

realitatea

E bine să asculţi muzică atunci când alergi? Ce spun experții

Andreea Damian

Justin și Hailey Bieber s-au căsătorit din nou și au pus pe Instagram primele imagini de la nuntă

Andreea Damian

Bilanț îngrijorător: peste 100.000 de specii sunt amenințate cu dispariția

Andreea Damian

JLo, în bikini de ziua ei. Ce dietă o ajută să se mențină în formă la 49 de ani

Andreea Damian

Deadpool 2 – cel mai bun film de comedie cu sexomarxiști supereroi

Dora Constantinovici

2 comentarii

Un nou pericol depistat în suplimentele cu calciu și vitamina D - Ziare pe Net 10 April 2019 at 5:23

[…] Pericolul depistat în suplimente, pe TABU.RO […]

Răspunde
Silvia 11 April 2019 at 10:25

Mai exista ceva sanatos pe lumea asta? …

Răspunde

Scrie un comentariu