Tabu
LIFE & LOVELIFESTYLESlider

Un stop cardiac în timpul unei relații sexuale poate fi considerat accident de muncă. În Franța

În timpul unei călătorii de afaceri în Loiret, un angajat a murit în timpul unei relații sexuale. Angajatorul său a refuzat să considere acest incident ca fiind un accident de muncă, argumentând că decesul a avut loc în timpul liber și într-o altă cameră decât cea pe care o rezervase. Curtea de Apel din Paris a decis altfel.

Când călătorește pentru muncă, un angajat este sub responsabilitatea angajatorului său. Și asta, chiar și în afara orelor sale efective de muncă. Curtea de Apel din Paris a reamintit principiul printr-o hotărâre din 27 mai 2019, identificată de Sarah Balluet, avocată specializată în drept social la SELARL ACT’AVOCATS.

Cazul a avut loc în anul 2013, atunci când compania TSO l-a trimis pe unul dintre tehnicienii de securitate pe un șantier din Loiret. El a murit în noaptea de 21 februarie, după ce a avut „o relație adulteră cu un străin”, a spus angajatorul său în hotărâre. Fondul de asigurări de sănătate primară a clasificat cazul drept accident de muncă, pe care angajatorul l-a contestat. Compania TSO susținea că decesul „s-a produs atunci când și-a întrerupt orele de serviciu dintr-un motiv dictat exclusiv de interesul său personal, independent de meseria sa”, iar din această cauză el nu mai era sub tutela angajatorului. Mai mult, moartea nu este atribuită exercitării activității sale „ci actului sexual pe care l-a avut cu o persoană necunoscută”.

Dar fondul de asigurări de sănătate susține că actul sexual este un act din viața de zi cu zi “ca un duș sau o masă”. Curtea de Apel din Paris susține că „salariatul care îndeplinește o misiune are dreptul la protecția prevăzută de articolul L 411 -1 din Codul de securitate socială pe toată durata misiunii pe care o îndeplinește pentru angajatorul său“. Nu contează dacă accidentul are loc în timpul unui act profesional sau al unui act din viața de zi cu zi, cu excepția cazului în care angajatorul are dovada că salariatul și-a întrerupt misiunea dintr-un motiv personal.

Judecătorii reamintesc că actul sexual este un act al vieții de zi cu zi. Faptul că accidentul a avut loc într-un alt loc decât camera de hotel pe care TSO i-a rezervat-o nu a permis ca angajatul să fie considerat în afara sferei de aplicare a autorității angajatorului. Prin urmare, accidentul a fost recunoscut ca accident de muncă.

ARTICOLE SIMILARE

Veste uimitoare de la cercetători: noi neuroni se nasc și la vârste înaintate

Andreea Damian

Top 10 “alte” perversiuni sexuale

realitatea

Iulia Vântur, despre despărțirea de Salman Khan

Andreea Damian

Cele mai frumoase ținute de la Premiile Grammy 2021

Andreea Damian

Studiu – băuturile îndulcite cresc riscul de cancer

Andreea Damian

Zodii care flirtează cu oricine le iese în cale

Andreea Damian

1 comentariu

Scrie un comentariu