Tabu
Image default
HEALTHSlider

Un studiu alarmează mamele tinere care știau până acum că laptele matern este cel mai bun

Laptele matern are o concentrație mare de substanțe chimice, arată un studiu amplu, realizat în Marea Britanie. Britanicii sunt expuși unui „cocktail de substanțe chimice” de la naștere, cu consecințe potențial periculoase pentru viață, au avertizat deputații.

Comisia pentru Mediu din Camera Comunelor a ridicat îngrijorări cu privire la substanțele chimice ignifuge utilizate la realizarea mobilierului. Mamele din Marea Britanie au unele dintre cele mai mari concentrații de substanțe chimice în laptele matern din lume.

Raportul a pus la îndoială beneficiile substanțelor, argumentând că unele pot produce fum toxic atunci când sunt aprinse. „Majoritatea oamenilor presupun că nu sunt expuși la produse chimice toxice, dar realitatea este diferită”, a declarat Mary Creagh MP, şefa Comisiei pentru Mediu din Camera Comunelor, pentru The Telepraph.

Alăptarea scade riscul de boli cardiovasculare la mamă

„Știm că în fiecare cămin din Marea Britanie există în jur de 40 de kilograme de materiale ignifuge. Le găsim în orice: în saltele, canapele, în scaunele pentru bebeluși, cărucioare și păturici pentru schimbatul scutecelor. Vrem să fie eliminate cât mai rapid, mai ales din produsele pentru copii.”, a mai spus Creag.

Deputații au cerut guvernului să răspundă revizuirii legii din 2016 privind siguranța în caz de incendiu, înainte ca noul premier să intre în funcție pe 24 iulie. De asemenea, comisia și-a exprimat îngrijorarea cu privire la „numărul mare de substanțe chimice utilizate în ambalajele din plastic și în produsele alimentare”, unele dintre ele fiind identificate ca fiind nocive pentru sănătate și pentru mediu.

Studiul a fost comandat de Parlamentul din Londra și a vizat prezența în produse care sunt folosite zilnic. Majoritatea părinților nici nu se gândesc la poluarea chimică din propriile locuințe, astfel că nici gând să suspecteze chiar laptele de la sânul mamei.

ARTICOLE SIMILARE

Cristina Ciobănașu și Vlad Gherman, răvășiți de durere: „Azi noapte sufletul ei a plecat dintre noi”

Andreea Damian

Șoc pentru Lavinia Pârva! Ce propunere indecentă a primit soția lui Ștefan Bănică

Tabu Tabu

Beyoncé a dezvăluit lista cântecelor prezentate pe viitorul ei album „Renaissance”

Andreea Damian

Concurs inchis: Tabu si Rotta Natura te provoaca sa castigi premii pentru sanatatea ta!

realitatea

Cele 5 tendințe ale modei primăvara/vara 2022

Andreea Damian

Deliciul după-amiezii: secretele unui pui de somn perfect

Andreea Damian

Scrie un comentariu