Tabu
Image default
Slider

Un zbor a fost întârziat de bărbați ultra-ortodocși care au refuzat să stea lângă femei

Un avion al companiei israeliene aeriene El Al a decolat cu o întârziere de 75 de minute din cauză că patru pasageri bărbați au refuzat să vorbească cu angajatele care făceau parte din echipaj.

Cursa dintre New York și Israel a fost amânată cu mai mult de o oră din cauza unui refuz al celor patru bărbați de a lua loc lângă pasagere femei. Unul dintre martori, Khen Rotem a declarat că pasagerii se aflau deja la locurile lor, în avionul de pe aeroportul internațional John F. Kennedy, atunci când patru bărbați ultra-ortodocși au urcat la bord și au refuzat să ia loc. Unul dintre ei a fost în mod particular „foarte pios și ascet” și a urcat în avion cu ochii închiși, păstrându-și ochii închiși pe toată durata zborului pentru a nu fi tentat să privească nici măcar una dintre pasagerele avionului.

Cei patru pasageri recalcitranți

Echipajul a încercat să rezolve problema însă nu a reușit. Angajatele de sex feminin ale echipajului au vrut să-și cedeze locurile lor celor patru bărbați însă aceștia au refuzat să le vorbească sau să le privească – potrivit martorilor. Astfel, toți membrii echipajului au încercat să rezolve această problemă în loc să se pregătească în mod firesc de decolare. Într-un final, unul dintre ei le-a spus celor patru că pot să coboare dacă nu vor să se așeze. Cei patru bărbați însă nu au cedat iar două dintre pasagerele din avion au renunțat la locurile lor stabilite și s-au mutat într-un final în altă parte pentru a încheia povestea mai rapid.

Rotem a scris pe Facebook că restul bărbaților de la bordul avionului, mulți dintre ei fiind credincioși la rândul lor au fost șocați de comportamentul celor patru ultra-ortodocși. ”În timp ce avionul El Al se preocupa de discuții teologice și de credință personală a importanței respectării drepturilor civile și individuale, 12 alte avioane ale altor companii aeriene au trecut pe lângă noi și au decolat.„ a mai scris el.

El Al și-a cerut scuze călătorilor pentru inconveniențe însă compania aeriană este cunoscută pentru faptul că permite ca pasagerii să-și schimbe locurile atunci când bărbații ultra-ortodocși cer să nu fie așezați lângă femei deși spuen că vrea să evite discriminarea.

Anul trecut, Tribunalul din Ierusalim a decis că El Al nu mai are dreptul să forțeze femeile pasageri să-și schimbe locurile la cererea pasagerilor bărbați ultra-ortodocși considerând acest lucru un act discriminatoriu și ilegal.

ARTICOLE SIMILARE

Reteta de toamna – supa crema de dovlecei

realitatea

Dilema bărbaților: cum le place femeilor, cu barbă sau fără?

Andreea Damian

Peste 300 de persoane din Brazilia au fost ucise în crime anti-LGBT – doar în 2018

Dora Constantinovici

Muzeul Țăranului Român | Sărbătoarea Floriilor

Ciocîrlan

A murit Gunther din Friends. Ce boală îl măcina pe actorul James Michael Tyler

Andreea Damian

Meghan Markle va prelua una dintre cele mai importante obligații ale Reginei

Andreea Damian

Scrie un comentariu