Tabu
Image default
lifestyle

Undă verde pentru festivaluri

01 iunie – Au trecut 40 de ani de când Simon și Gurfunkel ajungeau pe primul loc în topurile muzicale cu piesa Mrs. Robinson. Aceasta a devenit parte din coloana sonoră a filmului „The Graduate“, povestea relației tabu dintre o femeie matură și un adolescent, interpretat de Dustin Hoffman.

13 iunie – În urmă cu 66 de ani, o fetiță din Germania primea un jurnal, cadou de ziua ei. Numele ei era Anne Frank, iar însemnările din jurnal, făcute în perioada asupririi nazite, aveau să devină un bestseller internațional și scenariu pentru mai multe pelicule care au făcut familia Frank celebră.

16 iunie – Se împlinesc 45 de ani de când cosmonautul Valentina Tereshkova devenea prima femeie ajunsă în spațiu. Ea a orbitat în jurul pământului la bordul navei Vostok 6, în perioada 16-19 iunie 1963. Tereshkova are în prezent 71 de ani.

Miercuri, 4 iulie
Bookfest revine și anul acesta, cu 14.000 mp de târg de carte. Editurile te așteaptă cu cele mai proaspete apariții ale sezonului, la Romexpo, în perioada 4-8 iunie.

Joi, 5 iulie
Britanicii de la Goldfrapp vin la București, alături de trupele Vive la Fete și Addictive TV, joi, 5 iunie, la Sala Palatului. Plăcerea e prilejuiă de prima ediție a festivalului Beck’Sperience. vineri, 6 Premiera Sex in The city la București. Fii cu ochii pe site-ul tabu.ro, e rost de o avanpremieră super exclusivă.

Luni, 23 iulie
Dacă un mix între creația lui Bob Marley și muzica lui Prince îți stârnește curiozitatea, ești așteptată pe 23 iunie, la Arenele Romane din București, la concertul Patrice. Melodiile reggae tradiționale se împletesc cu balade la chitară acustică, funk și pseudo-jazz, începând cu ora 20.30.

Vineri, 28 -03 iulie
Niciodată nu sunt prea multe festivaluri, mai ales dacă e vorba de Cesaria Evora, Cristina Vilallonga, vocea de la Gotan Project sau Dolce Pontes. În perioada 28 iunie – 3 iulie, are loc World Art Festival, la Amfiteatrul Mihai Eminescu din Parcul Național, București.

ARTICOLE SIMILARE

Oana Cuzino, confundată cu fratele ei!

Super Zeroes

CALIN NETZER despre “Pozitia copilului”

Cartoon Network trimite bucurie pe hartie

realitatea

Copilul in lupta cu vulturul/ Povestea tragica a unei fotografii de Pulitzer

RUBY: Din ce isi castiga banii inainte de “Stinge lumina”

Scrie un comentariu