Home > Lifestyle > Unde mergem in excursie sau in concediu iarna aceasta?

Unde mergem in excursie sau in concediu iarna aceasta?

Pentru cei care nu sunt practicanti ai sporturilor de iarna sa stie sigur ca vor sta la munte iarna aceasta, avem noi cateva idei pentru concediul de sarbatori. Indiferent ca aveti o vacanta de saptamani sau doar cateva zile de concediu, o excursie nu strica! Daca unele capitale precum Budapesta, Viena sau Praga sunt arhivizitate in preajma sarbatorilor de cativa ani buni, noi venim cu alte propuneri.

Serbia, Bulgaria, Turcia sau Rusia sunt celelate tari vecine in care se pot rasfata plimbaretii si chiar practicantii sporturilor de iarna.

In Serbia, statiunile Zlatibor si Kopaonik ofera cazari accesibile aproape oricarui buzunar, iar in Belgrad, cand iarna ne aduce si zapada, cetetatea se prezinta ca un decor al unui film de dragoste.

In Bulgaria, pe langa frumoasa capitala Sofia, avem statiunile Borovets, Perperikon, Vitosa, Seven Rila Lakes care, pe langa ofertele de ski resort, ofera si posibilitatea de tratamente balneo-fizioterapeutice. Fiecare dintre aceste statiuni are ceva al sau, o pestera, un pod, un sanctuar medieval sau o cascada unde iubitorii de fotografie pot poposi ore intregi pentru a se bucura de teme originale.

In Rusia, in apropierea Marii Negre regiunea Krasnodarskiy Kray are statiunea Krasnaya Polyana si micutul oras Gorky Gorod, doua locatii in care iubitorii de plimbari se pot bucura atat de peisajele din varful muntilor Caucaz, cat si de cele de la poalele lor, construite pe malurile lacului Kuban. Pe langa restaurante, cafenele si clasicele casute cu suveniruri, iubitorii de shopping se pot bucura aici de atmosfera glamour din magazinele brandurilor de nisa.

In Turcia, pe langa shopping, orice oras ales pentru concediu isi bucura vizitatorii cu arhitectura si castelele constantinopolitane, astfel ca iubitorii si cunoscatorii de istorie se vor arata multumiti de aceasta optiune. Chiar daca musulmanii nu sarbatoresc Craciunul cum facem noi, in noaptea de Anul Nou strazile Istanbulului sunt inundate de petrecareti din toata lumea, iar muzica si dansul nu se opresc pana in zori.

Excursie sau city break in vestul Europei

Pentru cei mai grabiti poate, mai ocupati sau pentru aceia care nu au concediu de iarna de saptamani intregi, oferta unui city break in Franta, Italia, Spania, Portugalia sau tarile nordice poate fi prilejul ideal de a se reincarca cu energie si forte proaspete. Daca simtiti nevoia de o asemenea excursie, stati cu ochii pe internet pe ofertele last-minute si puteti sa economisiti bani frumosi.

Concediu placut!

Articole asemanatoare
gadgeturi
7 gadgeturi pe care să le iei cu tine în orice vacanță
Cele mai spectaculoase destinații de vacanță din lume. Numărul 5 te va impresiona cel mai tare
Vacanță cu iubitul peste hotare? Ce greșeli fac multe cupluri când călătoresc
3 stațiuni din Grecia renumite pentru tavernele cu specific pescăresc

Comenteaza acest articol

Unde mergem in excursie sau in concediu iarna aceasta?

by realitatea   1 min
0