Tabu
CULTURESlider

Unul dintre cele mai mari festivaluri de muzică din lume, amânat din cauza epidemiei de coronavirus

Coachella, cel mai cunoscut festival de muzică din SUA, va fi mutat din aprilie în octombrie, din cauza temerilor legate de coronavirus.

„La indicația autorităților din County of Riverside trebuie să confirmăm cu tristețe reprogramarea festivalurilor Coachella și Stagecoach din cauza preocupărilor COVID-19”, au anunțat organizatorii, potrivit The Guardian. „În timp ce această decizie vine într-un moment de incertitudine mondială, trebuie să avem grijă de siguranța și sănătatea oaspeților, personalului și comunității noastre. Îi îndemnăm pe toți să urmeze recomandările și protocoalele făcute de oficialii în sănătate publică.” Surse au declarat pentru Variety și Billboard că se încearcă reprogramarea Coachella, festival care se ține în Indio, sud-estul Californiei, începând cu 9 octombrie. Festivalul, care găzduiește 250.000 de oameni pe parcursul a două weekenduri, urma să înceapă pe 10 aprilie.

Coronavirus afectează și industria muzicală. După ce mai multe festivaluri au fost anulate, artiști printre care și Madonna, Pearl Jam, Neil Young sau Miley Cyrus și-au amânat concertele. Săptămâna trecută a fost anulat festivalul de film, muzică și tehnologie, „South by Southwest”, din Texas, la care ar fi urmat să participe peste 400.000 de oameni. Este pentru prima dată după 34 de ani când se întâmplă acest lucru. Festivalul Miami EDM Ultra, care urma să înceapă pe 20 martie, a fost de asemenea anulat. Un alt eveniment muzical din Miami, Winter Music Conference, urmează să fie reprogramat.

Madonna, aflată în turneul mondial „Madame X”, a trebuit să anuleze două concerte din Paris din cauza epidemiei. Decizia a venit ca urmare a hotărârii guvernului francez de a interzice adunările ce depășesc 1.000 de persoane. Miley Cyrus a anulat un concert în Australia din cauza răspândirii rapide a virusului. Dezamăgită, dar cu promisiunea că se va întoarce, aceasta pune pe primul loc siguranța celor apropiați.

În Marea Britanie, festivalurile de muzică încep mai târziu decât cele din SUA și deocamdată nu a fost anunțată anularea acestora. „Nu există niciun motiv întemeiat să anulăm aceste evenimente deocamdată, însă vom ține cont de deciziile guvernului”, susțin organizatorii festivalurilor.

ARTICOLE SIMILARE

Cele 3 zodii care nu știu să-și exprime sentimentele

Andreea Damian

Studiu nou: Cu cât îmbrățișați mai mult copiii, cu atât creierul lor se dezvoltă mai mult

realitatea

Nu există oare și o nirvana a machiajului?

realitatea

Adela Popescu, detalii picante de la naștere: „Eram în agonie…”

Andreea Damian

TOP 10 fructe și legume vedete în luna septembrie

Andreea Damian

De ce o detestă pe Meghan Markle prietenii prințului Harry

Andreea Damian

1 comentariu

Scrie un comentariu