Tabu
Image default
PEOPLESlider

Unul dintre marii actori ai României părăsește definitiv scena

Retragere importantă de pe scena teatrului românesc. Maestrul Mihai Mălaimare, cel care a înfiinţat, în 1990, Teatrul Masca, singurul teatru de gest, pantomimă şi expresie culturală din România, a luat o decizie categorică. 

La 73 de ani, el a hotărât să-și încheie activitatea. „Dacă se respectă, și am luat cum trebuie genele familiei, mai am vreo 20 de ani și-a venit vremea să trăiesc și pentru mine. Mi-e dor de de copiii mei pe care nu i-am văzut crescând, pentru că eu făceam în fiecare weekend naveta la Botoșani să alerg pe câmpii p-acolo să le fac festivaluri. 

Mi-e dor de de nepoatele mele pe care nu le-am văzut patru ani, mi-e dor de asta mică pe care mi-a făcut-o Ștefan, care are șase luni și pe care o văd încă nepermis, nepermis de rar. Mi-e dor de roșiile mele, care cu care aș vrea să am mai mult timp de de vorbă.

Mă doare sufletul că văd că peste grădina mea de zarzavat s-au ridicat buruienile și nu pot să-mi-alung din cap imaginea grădinii mele năpădită de buruieni, care se suprapune peste imaginea țării mele năpădite de buruieni. Mie mi-e dor să mă plimb. M-am plimbat cu soția mea de curând, la Noaptea Muzeelor. Și mergând cu ceaiul ăla pe mână, în sfârșit ne uităm și noi pe sus, vedeam ce minune de oraș e Bucureștiul ăsta, cât de tulburător, de mizerabil este.

Mi-e dor să fac fotografie, mi-e doar să cânt la vioară, mi-e dor să conduc, vreau să-mi iau o mașină și să umblu prin prin țară. Eu n-am citit în toată viața mea. Bun, poate că te mint, acuma încerc să exagerez. Dar 90% din lecturile mele sunt în continuare lecturi de teatru. Eu umblu prin bibliotecile lumii, achiziționez cărți și stau acasă, le citesc ca un nebun o dată, de două ori, de trei ori până le pricep. Mă asigur am și șansa să să citesc romane romane solide. Iar japonezii sunt sunt, constituie o literatură tulburătoare. Arabii iarăși au au niște niște cărți senzaționale. Dar nu mă pot rupe de lectura de teatru”, a destăinuit Mihai Mălaimare în podcastul lui Adrian Artene.

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

Notre Dame este instabilă: un vânt puternic ar putea face zidurile să se prăbușească

realitatea

Cu gandul la vacanta – Fotografii Cristiana Apostol

realitatea

Invata sa realizezi un machiaj corector in functie de forma fetei!

realitatea

Irina Fodor, dezvăluiri tulburătoare despre boala soţului ei. Răzvan Fodor, la un pas să moară în somn

Andreea Damian

Fabulos! Cât a mers darul pe masă la nunta lui Florin Salam cu Roxana Dobre

Andreea Damian

Katy Perry, virală după ce i-a căzut o pleoapă în timpul unui concert la Las Vegas

Andreea Damian

Scrie un comentariu