Home > Agenda > Următorul agent 007 ar trebui să fie o femeie, spune fostul Bond, Pierce Brosnan

Următorul agent 007 ar trebui să fie o femeie, spune fostul Bond, Pierce Brosnan

Actorul Goldeneye, care a jucat rolul în patru filme, a declarat că el consideră că ar fi „încântător” și „interesant” să vezi o femeie Bond.

Daniel Craig urmează să joace rolul de spion fictiv britanic pentru No Time To Die care va apărea anul viitor. Brosnan, care a jucat și în Die Another Day, Tomorrow Never Dies și The World Is Not Enough, speră la o schimbare de gen pentru personaj, însă consideră că producătorul de franciză Barbara Broccoli nu prea ar fi de acord. “Nu cred că asta se va întâmpla în perioada Broccoli”, a spus el.

Următorul film Bond este filmat în Jamaica, precum și la Pinewood Studios, lângă Londra. Au existat zvonuri că actrița britanică Lashana Lynch va prelua faimosul nume de cod al lui Bond după ce personajul său va părăsi MI6 în noul film, dar ea nu va fi următoarea Bond. Chiar și comportamentul lui James Bond în raport cu personajele feminine a fost discutabil în ultimii ani, filmele rămânând un fel de bastion al masculinității, agățându-se cu forță de clișee misogine.

Chiar producătorul Barbara Broccoli a declarat că noul film „ar trebui să reflecte” „impactul imens” al mișcării #MeToo. Recrutarea creatoarei Fleabag – Phoebe Waller-Bridge – în echipa care scrie scenariul noului Bond reflectă această misiune. Fiind a doua femeie scriitoare din istoria francizei, ea intenționează să facă femeile Bond „să fie percepute ca oameni adevărați”. Pentru Sturges, aceasta înseamnă a permite femeilor din epoca Craig să devină mai mult decât „provocatoare bidimensionale” pentru machismul lui Bond.

Și personalitatea lui Bond a devenit mai complex și mai matură, recunoscând constant și respingând aspecte ale masculinității toxice. În ultimii ani, Bond a început, de asemenea, să se revolte împotriva mașinii de spionaj a statului și să pună la îndoială loialitatea sa neclintită anterior. Pentru prima dată el este un personaj care se luptă pentru libertatea personală și pune la îndoială propria sa existență. Construirea crizei existențiale a lui Bond în filmele recente reflectă întrebări mai profunde asupra locului său din lumea modernă.

Articole asemanatoare
Comedia cea mai cinică din lume – Războiul rozelor – a împlinit 30 de ani și e genială ca în prima zi
Shia LaBeouf poartă o pictură minusculă în jurul gâtului său, ca un tribut adus tatălui său
Jolie și Pfeiffer luptă pentru putere în continuarea filmului Maleficent
Renee Zellweger a izbucnit în lacrimi la premiera filmului Judy, în Toronto

Comenteaza acest articol

Următorul agent 007 ar trebui să fie o femeie, spune fostul Bond, Pierce Brosnan

by realitatea   1 min
0