Home > Slider > Vacanțe de explorare, exotice și periculoase: de ce femeile preferă să călătorească singure

Vacanțe de explorare, exotice și periculoase: de ce femeile preferă să călătorească singure

vacanțe

Popularitatea călătoriilor solo în rândul femeilor a crescut considerabil. Călătoriile către destinații de lux, în special spre destinațiile exotice, misterioase și neexplorate, cum ar fi Antarctica, care te fac să simți adrenalina sunt ceea ce-și doresc femeile.

Un sondaj recent realizat de Tripoetic pe 3.500 de femei provenind din medii bogate a dezvăluit că 75% dintre acestea erau dornice să efectueze călătorii solo experiențiale în colțurile lumii.

Participantele aveau vârste cuprinse între 23 și 45 de ani, iar 58% dintre acestea erau căsătorite cu copii. Femeile căsătorite au fost de părere că făcând o călătorie individuală în locuri precum Antarctica le-ar oferi copiilor un exemplu pozitiv, în special fiicelor lor, pentru că se pot bucura de aceeași libertate ca și bărbații. De asemenea, au crezut că o călătorie spre destinații speciale le-ar oferi mai multe oportunități.

„Turismul experiențial” este acum cuvântul cheie în industria turismului. Turiștii nu se mai mulțumesc cu simplele călătorii, în care privesc. Ei vor să învețe ceva din acele călătorii, nu doar să se odihnească și să se relaxeze. Nu doar să își amintească, ci să își creeze singuri amintirile. Acesta este motivul pentru care turismul rural a prins din ce în ce mai mult în ultimul timp. Sau safari, ca element exotic.

Tendința aceasta se manifestă cu preponderență în rândul celor cu bani mulți, care s-au săturat de luxul sufocant al hotelurilor și stațiunilor supraaglomerate. Mișcare, învățare, aventură.

Cele mai bune destinații pentru călătoriile solo

  • Roma, Italia
  • Melbourne, Australia
  • Reykjavik, Islanda
  • Amsterdam, Olanda
  • Havana, Cuba

Datele sugerează faptul că femeile explorează lumea mai mult singure, întrucât în 2015, din cei care călătoreau singuri doar 22% erau bărbați și restul de 78% erau femei, iar în 2017 procentul a crescut până la 84%. Aici însă apare diferența de vârstă între bărbați și femei, care preferă să călătorească singure când au doar 25-34 de ani.

Principalul motiv al acestor creșteri a fost pus pe baza schimbărilor în stilul de viață și faptul că multe ocmpanii, indiferent de mărimea lor, au încorporat în planul lor de afaceri și colaborările de la distanță, ceea ce permite mai multă mobilitate angajaților. Această tendiță este încă în creștere și se estimează că până în 2020, 50% dintre angajați vor lucra remote. Un alt factor ce influențează obieciurile de călătorie este că a crescut vârsta la care oamenii își întemeiază o familie, iar cei care decid să rămână singuri mai mult timp aleg să călătorească, pe de-o parte pentru a descoperi lumea și pe de altă parte, pentru a cunoaște noi potențiali parteneri.

Articole asemanatoare
călătorii
Călătoriile le inspiră pe femei! – Sfaturi de călătorie pentru femei
jobul de vis
Jobul de vis. Ești plătit cu 4.500 de dolari pe lună ca să călătorești
Ce cadou sa ii oferi unui pasionat de calatorii?
7 idei de vacanta pentru o luna de miere perfecta

Comenteaza acest articol

Vacanțe de explorare, exotice și periculoase: de ce femeile preferă să călătorească singure

by Andreea Damian   2 min
0