Tabu
Image default
lifestyle

Vagabondul bate filmul

Slumdog Millionaire este marele câștigator de la Oscar din acest an, cu 8 premii adjudecate, inclusiv cele pentru cel mai bun film al anului și pentru regie, Danny Boyle! Este primul film care reușeste să adune atâtea premii fără ca vreunul dintre actori sa fi nominalizați, ceea ce este o mică nedreptate față de puștanii geniali ai lui Boyle.

Din 1985 încoace, când a triumfat Out of Africa, niciun alt film a cărui acțiune nu se desfășoară în Europa sau America nu a mai reușit să câștige premiul pentru cel mai bun film. Åži dacă tot a venit vorba de Out of Africa…, Meryl Streep a pierdut din nou, dar a pierdut în fața unei Kate Winslet care a fost la fel de extraordinară pe scena Kodak Theatre ca și pe marele ecran.

Actrița a recunoscut că discursul pe care îl rostește fusese repetat de nenumărate ori în fața oglinzii din baie și că se bucură că, în sfârșit, sticla de șampon a fost înlocuită cu Oscarul. Sean Penn aluat Oscarul pentru cel mai bun rol, lasând cuplul Jolie-Pitt să plece acasă cu mâna goală.

Am putea spune că seara a început cu două surprize. Prima, care s-a mai repetat de trei ori de-a lungul serii, a fost că premiile pentru interpretare au fost prezentate de cinci foști câștigători la categoria respectivă, iar a doua a fost Penelope Cruz care s-a ales cu un Oscar pentru un rol isterico-violento-secundar din Vicky Cristina Barcelona. Oscarul pentru rol secundar masculin s-a dus, așa cum se aștepta toată lumea, post-mortem, la Heath Ledger, a cărui familie a acceptat cu emoție premiul.

Cel mai bun film strain a ajuns la pelicula japoneză Departures, povestea unui musician care nevoit devine antreprenor de pompe funebre, iar cel mai bun film de animație a fost desemnat mult lăudatul WALL-E.

Așadar, concluziile Oscarului de anul acesta sunt că, pentru a face cel mai bun film al anului, nu-ți trebuie nici supervedete pe generic, nici un buget egal cu PIB-ul unei țări dezvoltate din lumea a treia, nici o temă controversată, ci doar o poveste frumoasă, spusă pe înțelesul tuturor! Concluzii valabile doar anul acesta!:)

Citește și Câștigători la premiile Oscar 2009 sunt…

ARTICOLE SIMILARE

ELENA UDREA, sexy la nunta Robertei Anastase / FOTO

EL PAPEL DE LA FOTOGRAFIA la MNAC

realitatea

SINUCIDEREA lui ADRIAN NASTASE: S-a impuscat cu un pistol dar a fost salvat!

realitatea

Ghici despre ce cuplu se zvonește că s-a despărțit

realitatea

În culisele Vogue

realitatea

CRUDUTA obligata sa dea 50.000 euro daca pleaca!

Scrie un comentariu