Tabu
Image default
FASHION Slider

VALENTINO ⎪ Haute Couture Show la Palazzo Colonna

Odată cu prezentarea colecției de primăvară-vară 2021, casa de modă Valentino s-a întors la origini. În cadrul ediției online a Paris Couture Week, pe 26 ianuarie, modelele drapate în ținutele create de Pierpaolo Piccioli au defilat de-a lungul somptuoasei Galerii Colonna din palatul cu același nume, situat în inima Romei. 

Atemporalitate și rafinament

În pofida crizei sanitare, care a obligat casele de modă să renunțe la evenimentele publice tradiționale, iată că lansările colecțiilor de primăvară-vară 2021 din cadrul Paris Couture Week și-au găsit locul, spre bucuria tuturor pasionaților de modă, în mediul online.

Este și cazul casei Valentino, fondată în 1960, la Roma, una dintre capitalele mondiale ale modei. Anul acesta, creațiile realizate de directorul artistic Pierpaolo Piccioli au fost puse în valoare de decorul grandios al Galeriei Collona, probabil una dintre cele mai rafinate și luxoase bijuterii arhitecturale din inima Italiei. 

Pentru colecția din nou sezon, designerul a propus o evadare din cotidian, imaginând o suită de piese vestimentare atemporale. Ținute epurate de orice artificiu stilistic, cu o geometrie perfectă și o cromatică pe măsură, de la tonuri calde sau reci și până la accente neutre, au îmbrăcat siluetele filiforme ale modelelor într-o prezentare care celebrează, mai presus de orice, eleganța și bunul gust. 

Masca de Aur

Chipurile machiate ale modelelor, încălțările și accesoriile acestora creează un dialog subtil cu spațiul poleit în aur. Acestor detalii pline de grație li se adaugă muzica din fundal, creată de artistul britanic Robert Del Naja, care a știut să îmbine armonios elementul clasic cu rezonanțele contemporane. 

Piesa de rezistență a colecției rămâne, în opinia mea, rochia din organdi, brodată manual și integral cu paiete sclipitoare. Imaginea reflexiilor de perlă ale rochiei care invadează, preț de câteva secunde, Galeria Collona își va găsi, cu siguranță, locul său în istoria casei Valentino.  

ARTICOLE SIMILARE

Măști anti-poluare la modă. Încercarea de a face ca ceva „oribil” să pară mai atrăgător

Andreea Damian

Un cocktail Baby Yoda este acum servit la Disneyland în barurile Sam Tiki

realitatea

Maia Morgenstern la The Woman, Conferinta de Leadership Feminin, Cluj-Napoca

realitatea

Geanta Karl Lagerfeld

realitatea

Tot ce trebuie să știi despre aburirea părului

Andreea Damian

Meghan Markle i-a ascuns prințului Harry, până în ziua nunții, un amănunt foarte important

Andreea Damian

Scrie un comentariu