Tabu
Image default
lifestyle

Valentino la Muzeul de Arte Decorative din Paris

Până în 21 septembrie, Muzeul de Arte Decorative din Paris îi dedică lui Valentino Garavani o expoziție denumită simplu: Valentino. Este prima retrospectivă pariziană Valentino, Muzeul de Arte Decorative alegându-și cu zgârcenie temele (în ianuarie 2007 a mai găzduit o astfel de expo, dedicată lui Christobal Balenciaga)

Vei trece în revistă peste 200 de exponate Valentino, de la începutul primei colecții a designerului italian – 1959 și până în prezent. Valentino, themes et variations este un omagiu adus couturierului care, în ianuarie 2008 și-a prezentat ultima colecție.

Valentino este considerat creatorul de modă care se înscrie în istoria haute couture ca ambasador incontestabil al eleganței și inventatorul alurii atemporale. Broderiile elaborate, formele geometrice exploatate în aproape toate colecțiile sale definesc munca lui Valentino ca pe o operă de artă plina de romantism, modernitate și clasicism, atât de bine coroborate. Valentino Garavani este originar din Voghera, un mic oraș situat la sud de Milano.

După absolvirea Institutului de Modă Santa Marta din Milano, s-a stabilit la Paris în 1950 pentru a studia la l’Ecole de la chambre Syndicale, ca în 1952, la vârsta de 20 de ani, să se angajeze la Casa Jean Dessas. Aici a cunoscut personalitățile vremii din înalta societate și din lumea filmului. A început să-și construiască o clientelă formată din altețe regale.

După ce în 1957 a început să lucreze pentru Guy Laroche, se gândește să-și deschidă propria afacere, la Roma, în 1959, în centrul istoric, pe Via Condotti 11. Prima sa colecție este marcată de culoarea roșie, devenită ulterior semnătură: Roșul Valentino. In anii ’60 Roma a devenit noul Hollywood și Valentino s-a transformat în cuturierul divelor. Elizabeth Taylor i-a comandat o rochie albă pentru premiera filmului Spartacus.

Valentino a creat constant pentru Rita Hayworth și Audrey Hepburn. Iar în 1964 i-a realizat întreaga garderobă lui Jacqueline Kennedy, căreia i-a croit și celebra rochie din dantelă purtată la căsătoria cu Aristotel Onassis. Hainele sale au simbolizat luxul modern. Expoziția se întinde pe două etaje și mă gândesc deja să îmi fac drum la Paris pentru a nu pierde un moment special din istoria modei.

ARTICOLE SIMILARE

Amy Winehouse, pe locul 1 în topul vânzărilor

realitatea

Ida Haendel Masterclass

Beyonce este însărcinată

realitatea

Victoria Beckham are o geantă mai scumpă decât un apartament în Anglia

realitatea

Lui Kate Hudson îi plac filmele porno

realitatea

SCANDAL la botezul fetitei lui Catrinel Sandu! A fost nevoie de interventia bodyguarzilor!

Scrie un comentariu