Tabu
Image default
CULTURE Slider

Van Gogh reinterpretat ⎥ Noaptea înstelată din piese de Lego

Reinterpretarea cu ajutorul pieselor de Lego a celebrei picturi postimpresioniste „Noapte înstelată”, realizată de artistul Van Gogh la sfârșitul secolului al XIX-lea, i-a sedus pe directorii firmei daneze de jucării, care vor comercializa creația lui Truman Cheng. 

Reproducerea nuanțelor subtile ale unei Nopți înstelate cu ajutorul pieselor de Lego. Aceasta a fost marea provocare pe care a lansat-o Truman Cheng faimoasei companii daneze de jucării, odată ce și-a înscris propunerea creativă pe site-ul Lego Ideas

Platforma online, creată de brandul danez pentru a primi ideile cele mai inspirate ale fanilor, urmează să comercializeze orice creație/propunere care depășește numărul de 10 000 de voturi. O nimica toată pentru versiunea Lego a celebrei picturi realizate de maestrul postimpresionismului, Vincent Van Gogh. 

Kit-ul conține 1552 de piese care, odată asamblate, recreează cu fidelitate, în 3D, probabil cel mai faimos tablou semnat de Van Gogh, Noapte înstelată.  

„Arta este o temă pe care nu am introdus-o decât foarte recent în colecțiile noastre, însă creația lui Truman este o interpretare unică.” a explicat, pe Brick Fanatics, Hasan Jensen, unul dintre resposabilii ideilor inovative de la Lego. 

„Aceasta exprimă, pe lângă alegerea referinței, care este, fără dar și poate, unul dintre cele mai celebre tablouri ale unuia dintre cei mai faimoși pictori din lume, tehnicile de construcție unice pe care el le-a folosit pentru a reproduce magnificele tușe din piese de Lego.”, a adăugat Jensen. 

Pe lângă piese, proiectul inițial, înscris de Truman Cheng, conținea și o figurină a lui Van Gogh. Unele propuneri ale internauților nu suferă decât mici schimbări, în timp ce altele sunt complet regândite de echipa Lego. 

„Juriul nostru a fost fascinat când a descoperit această propunere. Sunt cu adevărat curioasă să văd cum va arăta proiectul final.”, a declarat o angajată din cadrul departamentului de Marketing de la Lego.

ARTICOLE SIMILARE

Kylie Minogue

realitatea

Sărbătoritul zilei

realitatea

Definitia weekend-ului fericit!

realitatea

Povestea din biblioteca: Mic dejun la Tiffany, Truman Capote

realitatea

Cum se pregătește Simona Halep pentru a reveni în circuit

Andreea Damian

Cum reușește Kim Kardashian să facă 1 mil. $ dintr-o singură postare pe Instagram

Andreea Damian

Scrie un comentariu