Tabu
Image default
CULTURE Slider

Van Gogh reinterpretat ⎥ Noaptea înstelată din piese de Lego

Reinterpretarea cu ajutorul pieselor de Lego a celebrei picturi postimpresioniste „Noapte înstelată”, realizată de artistul Van Gogh la sfârșitul secolului al XIX-lea, i-a sedus pe directorii firmei daneze de jucării, care vor comercializa creația lui Truman Cheng. 

Reproducerea nuanțelor subtile ale unei Nopți înstelate cu ajutorul pieselor de Lego. Aceasta a fost marea provocare pe care a lansat-o Truman Cheng faimoasei companii daneze de jucării, odată ce și-a înscris propunerea creativă pe site-ul Lego Ideas

Platforma online, creată de brandul danez pentru a primi ideile cele mai inspirate ale fanilor, urmează să comercializeze orice creație/propunere care depășește numărul de 10 000 de voturi. O nimica toată pentru versiunea Lego a celebrei picturi realizate de maestrul postimpresionismului, Vincent Van Gogh. 

Kit-ul conține 1552 de piese care, odată asamblate, recreează cu fidelitate, în 3D, probabil cel mai faimos tablou semnat de Van Gogh, Noapte înstelată.  

„Arta este o temă pe care nu am introdus-o decât foarte recent în colecțiile noastre, însă creația lui Truman este o interpretare unică.” a explicat, pe Brick Fanatics, Hasan Jensen, unul dintre resposabilii ideilor inovative de la Lego. 

„Aceasta exprimă, pe lângă alegerea referinței, care este, fără dar și poate, unul dintre cele mai celebre tablouri ale unuia dintre cei mai faimoși pictori din lume, tehnicile de construcție unice pe care el le-a folosit pentru a reproduce magnificele tușe din piese de Lego.”, a adăugat Jensen. 

Pe lângă piese, proiectul inițial, înscris de Truman Cheng, conținea și o figurină a lui Van Gogh. Unele propuneri ale internauților nu suferă decât mici schimbări, în timp ce altele sunt complet regândite de echipa Lego. 

„Juriul nostru a fost fascinat când a descoperit această propunere. Sunt cu adevărat curioasă să văd cum va arăta proiectul final.”, a declarat o angajată din cadrul departamentului de Marketing de la Lego.

ARTICOLE SIMILARE

Cum se întreține costumul de baie pentru a-l păstra mai mult timp

Andreea Damian

Celebritati nascute pe 15 iulie!

realitatea

Retete dietetice – Gulii de toamna

realitatea

Mituri despre gripă în care nu ar trebui să mai crezi

Andreea Damian

Bill Cosby – între trei și zece ani de închisoare în procesul #MeToo

realitatea

Acest suc reduce riscul de cancer de piele. Cum îl obții

Andreea Damian

Scrie un comentariu