Home > beauty > Vechi ritual coreean de înfrumusețare în zece pași

Vechi ritual coreean de înfrumusețare în zece pași

ritual

Coreencele sunt renumite pentru pasiunea lor față de ritualurile de înfrumusețare și față de cosmeticele de calitate. Seară de seară, în zece pași bine gândiți, își curăță, își hidratează și își hrănesc tenul, făcând tot posibilul să-i încetinească procesul de îmbătrânire.

Dincolo de curățarea excesivă a tenului, rutina coreeană de beauty este un ritual de infrumuseţare care a devenit din ce în ce mai popular în ultimii ani chiar şi pentru occidentale.

Cele 10 etape ale rutinei coreene de beauty nu sunt obligatorii şi nu trebuie să le respectaţi cu stricteţe în fiecare zi.

Iată  care sunt cei 10 paşi pe care se bazează ritualul coreean de înfrumuseţare!

Pasul 1. Pre-curăţarea sau curăţarea cu ulei

Metoda dublei curățări în acest ritual este specifică rutinei coreene: se foloseste un demachiant pentru faţă, unul pentru ochi, iar apoi un ulei special care extrage sebumul şi bacteriile din piele.

Pasul 2. Re-curăţarea sau curăţarea cu spumant

Recurăţarea se face cu un spumant, folosind mişcări circulare.

Pasul 3. Exfolierea

Acest pas elimină celulele moarte şi le lasă să ajungă la suprafaţă pe cele proaspete, ajutând astfel tenul să fie mereu străucitor. Se insista doar pe zonele cu puncte negre sau pori dilataţi, folosind gomaje fine sau gadget-uri.

Pasul 4. Tonifierea

În ritualul coreean de îngrijire nu se folosesc loţiuni tonice pe baza de alcool, ci produse blânde, care curăţă eventualele urme rămase de la paşii anteriori şi echilibrează PH-ul pielii. În plus, tonifierea pregăteşte tenul pentru produsele ce urmează a fi aplicate.

Pasul 5. Esențe

A venit timpul hidratării și al nutriției. Se masează o cantitate mică de esență pe față, pe gât și pe decolteu, prin tapotări ușoare. O etapă necunoscută la noi, considerată însă indispensabilă pentru ritualul de înfrumusețare al unei femei coreene.

Pasul 6. Aplicarea unei fiole antiage

De obicei fiola conţine multivitamine, un cocktail anti-îmbătrânire, acid hialuronic, ingredienţi pentru albire, de echilibrare, fermitate. Aceste substanțe active cu concentrație înaltă se masează pe piele, până la absorbție.

Pasul 7. Masca de faţă

Dacă vi se pare prea mult să aplicaţi o mască de faţă în fiecare seară, puteţi alterna o zi da una nu. Dar în ziua în care nu aplicați mască, faceți un automasaj pentru a ajuta microcirculația.

ritual

 

Pasul 8. Crema de ochi

Pentru că zona din jurul ochilor este fragilă și delicată, crema se aplică fără a trage de piele, ci doar prin mișcări de tapotare.

Pasul 9. Hidratarea

Produsul de hidratare este extrem de fluid și ușor în ritual, astfel încât este absorbit în piele imediat, fără a lăsa reziduuri uleiose. Acesta poate fi un serum. Coreencele îl aplică pe toată fața, și neapărat pe gât și decolteu, prin mișcări ascendente.

Pasul 10. Crema de noapte

Peste toate cele de mai sus, se aplică o cremă de noapte care practic, sigilează toate ingredientele folosite mai devreme. De obicei, crema de noapte este mai grasă.

Articole asemanatoare
Naomi Campbell
Naomi Campbell, ritual de beauty în 10 minute

Vechi ritual coreean de înfrumusețare în zece pași

by Andreea Damian   2 min
2