Tabu
Image default
PEOPLESlider

Veneția: Angelina Jolie promovează puternic filmul afgan „Hava, Maryam, Ayesha”

Angelina Jolie și-a oferit sprijinul în promovarea filmului afgan, cu distribuție principal feminină Hava, Maryam, Ayesha, realizat de regizoarea Sahraa Karimi. Filmul, care are premiera mondială astăzi la Festivalul de Film de la Veneția, prezintă viața și alegerile dificile cu care se confruntă trei femei afgane din medii sociale diferite.

Într-o declarație de susținere, Jolie a spus că Hava, Maryam, Ayesha este un „film realizat cu delicatețe și mobil care arată viața femeilor tinere din Afganistanul contemporan. Acesta prezintă harul, frumusețea și spiritul femeilor afgane în timp ce navighează prin căsnicie, dragoste, prietenie, familie și maternitate.”

Filmul a fost realizat cu o distribuție afgană și echipe tehnice afgane în totalitate, alese pe plan local. “Fiecare film realizat în Afganistan este un triumf”, a spus Jolie. „Într-un moment în care viitorul Afganistanului este incert, acest film ne amintește de tot ceea ce este în joc pentru milioane de femei afgane, care merită libertatea, independența și siguranța de a-și lua propriile decizii – în propriile case și în întreaga societate, în ansamblul său. ”

Karimi a adăugat: „Am dori să îi mulțumim [șefului Festivalului de Film de la Veneția], Alberto Barbera și Festivalului de la Veneția pentru că ne-a invitat și mi-a oferit o platformă pentru a prezenta filmul și a atrage astfel atenția asupra problemelor cu care se confruntă țara mea – în special, nevoia de a garanta drepturile fundamentale ale femeilor în Afganistan. Egalitatea de gen permite unei țări să obțină prosperitate și este fundamentală pentru pacea globală.”

ARTICOLE SIMILARE

Kylie Jenner spune că maternitatea și sexualitatea pot coexista

realitatea

Jake Gyllenhaal despre modul în care Ryan Reynolds a construit rolul lui Deadpool

realitatea

De Crăciun, românii își amintesc de execuția unui dictator. Rănile deschise ale Revoluției din 1989

Andreea Damian

Cele mai importante schimbări la menopauză. Iată cum poți reduce semnele îmbătrânirii

Andreea Damian

Modul inedit în care a anunțat Alina Ceuşan că e însărcinată

Tabu Tabu

Lora, de nerecunoscut! Cât a cheltuit în Bali

Tabu Tabu

Scrie un comentariu