Tabu
PEOPLE Slider

Veneția: Angelina Jolie promovează puternic filmul afgan „Hava, Maryam, Ayesha”

Angelina Jolie și-a oferit sprijinul în promovarea filmului afgan, cu distribuție principal feminină Hava, Maryam, Ayesha, realizat de regizoarea Sahraa Karimi. Filmul, care are premiera mondială astăzi la Festivalul de Film de la Veneția, prezintă viața și alegerile dificile cu care se confruntă trei femei afgane din medii sociale diferite.

Într-o declarație de susținere, Jolie a spus că Hava, Maryam, Ayesha este un „film realizat cu delicatețe și mobil care arată viața femeilor tinere din Afganistanul contemporan. Acesta prezintă harul, frumusețea și spiritul femeilor afgane în timp ce navighează prin căsnicie, dragoste, prietenie, familie și maternitate.”

Filmul a fost realizat cu o distribuție afgană și echipe tehnice afgane în totalitate, alese pe plan local. “Fiecare film realizat în Afganistan este un triumf”, a spus Jolie. „Într-un moment în care viitorul Afganistanului este incert, acest film ne amintește de tot ceea ce este în joc pentru milioane de femei afgane, care merită libertatea, independența și siguranța de a-și lua propriile decizii – în propriile case și în întreaga societate, în ansamblul său. ”

Karimi a adăugat: „Am dori să îi mulțumim [șefului Festivalului de Film de la Veneția], Alberto Barbera și Festivalului de la Veneția pentru că ne-a invitat și mi-a oferit o platformă pentru a prezenta filmul și a atrage astfel atenția asupra problemelor cu care se confruntă țara mea – în special, nevoia de a garanta drepturile fundamentale ale femeilor în Afganistan. Egalitatea de gen permite unei țări să obțină prosperitate și este fundamentală pentru pacea globală.”

ARTICOLE SIMILARE

Vulturii pleșuvi fură gunoi de la un depozit de deșeuri și îl aruncă în suburbiile frumoase

realitatea

Cele mai frumoase coafuri și machiaje de la Premiile Emmy 2020

Andreea Damian

Pastilele cu supliment omega 3 – o afacere care ucide milioane de tone de viață marină anual

realitatea

Jennifer Aniston și Brad Pitt, împreună de 3 ani. Abia acum s-a aflat adevăratul motiv al reconcilierii

Andreea Damian

Cum sa iti faci un machiaj de zi cu zi la birou, in doar 15 minute

realitatea

JK Rowling își acuză fosta asistentă de hoție cu bani pentru cosmetice și pisici

realitatea

Scrie un comentariu