Home > Lifestyle > Venus Williams: „Femeile au mai multă putere decât înainte”

Venus Williams: „Femeile au mai multă putere decât înainte”

Venus William

Tenismena Venus William, deținătoare a șapte trofee de Grand Slam la simplu, a declarat pentru revista Elle UK că nu se identifică cu termenul „feminist”. Sportiva în vârstă de 37 de ani a declarat că urăște „etichetele”.

Femeile, crede Venus, „au astăzi mai multe șanse și mai multă putere decât înainte” și este recunoscătoare pentru faptul că se întâmplă asta și în lumea sportivă. „Chiar nu știm cât de puternice suntem. Nimic nu se compară cu o femeie puternică, care intră într-o încăpere”, a declarat Venus Williams.

Fostul lider mondial al tenisului feminin e încântată de numărul tot mai mare de femei care pătrund în lumea sportului. Venus Williams sprijină femeile și promovează egalitatea de șanse, dar nu se consideră o feministă. Preferă să privească din afara terenului această luptă pentru supremație, unde „oamenii au tendința să se domine unul pe altul”. Tot ea speră să se elimine etichetele sociale și tot negativismul care a pătruns în lumea sportului internațional.

„Venus este o persoană care a depășit multe obstacole, atât  în tenis cât și în viața personală. Are două afaceri. (Venus) Se confruntă cu obstacole în fiecare zi. Cred că tot ceea ce i s-a întâmplat, de la vârsta de 18 ani până acum, a făcut-o să devină femeia uimitoare de astăzi”, a mărturisit Serena Williams, despre sora ei mai mare.

Considerată una dintre cele mai bune jucătoare de tenis, Venus Williams a demonstrat în repetate rânduri că e capabilă să abandoneze și să revină oricând pe terenul de tenis. Cu cele 49 de titluri câștigate la simplu în carieră, Venus Williams se află între cele mai titrate 10 jucătoare din istorie, și cea mai titrată încă în activitate.

În prezent, Venus Williams ocupă poziția a opta în clasamentul mondial. A fost lider al lumii în ierarhia WTA în trei rânduri, în 2002, 2009 și 2010. În cariera sa, a câștigat 20 de titluri de Grand Slam: 7 la simplu, 11 la dublu feminin și două la dublu mixt. A câștigat și trei medalii olimpice, două la dublu feminin și una la simplu.

Articole asemanatoare
Dior
Dior a transformat podiumul de la Paris într-un manifest feminist
De ce mi se pare o mare prostie faptul că Baby it’s cold outside este acuzat că ar promova violul
Keira Knightley îi interzice fiicei sale să urmărească filme Disney care nu sunt feministe
Margaret Atwood le spune fanilor serialului The Handmaid’s Tale să se relaxeze puțin

Comenteaza acest articol

Venus Williams: „Femeile au mai multă putere decât înainte”

by Andreea Damian   1 min
0