Tabu
PEOPLE Slider

Verdict în cazul morții lui Prince. Cine se face vinovat de decesul artistului

prince

Decesul cântărețului Prince va rămâne fără acuzații, a decis procurorul care a anunțat că închide cazul. Muzicianul a murit accidental din cauza unei supradoze cu fentanil, potrivit The Guardian.

Așadar, nu există acuzații penale pentru moartea lui Prince. Muzicianul ar fi decedat din cauza unei supradoze după ce probabil ar fi încurcat analgezicele, a anunțat, joi, procurorul care se ocupa de decesul lui Prince.

În urma unei investigații de doi ani privind moartea artistului în vârstă de 57 de ani, la 21 aprilie 2016, și o anchetă descrisă ca fiind „extensivă, minuțioasă și amănunțită”, anchetatorii din Minnesota au declarat că nu s-a găsit nici o dovadă care să justifice o urmărire penală în acest caz.

„Prince nu avea nici o idee că a luat o pastilă care urma să-l omoare”, a spus procurorul Mark Metz, adăugând că anchetatorii nu au putut stabili cine i-a furnizat muzicianului pastilele care au fost etichetate ca analgezice pe bază de prescripție medicală. De asemenea, nu exista nicio dovadă care să sugereze că vreunul dintre apropiații lui Prince știa că a consumat astfel de pastile.

Prince, al cărui nume complet era Prince Rogers Nelson, a fost găsit fără suflare, la 21 aprilie 2016, în liftul studioului său de înregistrări din Minesotta, aflat in locuința lui, după o supradoză cu opioide, o grupă de substanțe înrudite cu morfina, notează Mirror. Opioidele interferează cu sistemul respirator și duce la oprirea respirației.

Dr. Michael Todd Schulenberg, medicul care l-a tratat pe Prince din 7 aprilie în 20 aprilie, a scăpat de orice acuzație, după ce a ajuns la o înțelegere cu procurorii federali și a plătit 30.000 de dolari. Acesta a fost acuzat în 2016 că i-a prescris ilegal opioide.

Prince a fost recunoscut de întreaga lume pentru inovaţiile aduse în industria muzicii, dar şi pentru munca sa eclectică, prezenţa scenică excentrică şi stilul vocal unic. A fost văzut ca un pionier al „sunetului Minneapolis”. Muzica sa îmbina genurile rock, R&B, soul, funk, hip hop, disco, psychedelia, jazz şi pop. Albumul din 1979, care îi poartă numele, a fost premiat cu un disc de platină, iar materialul discografic “Purple Rain” şi filmul cu acelaşi titlu, lansate în 1984, i-au adus celebritatea pe plan mondial.

Un compozitor prolific, în anii 1980, Prince a compus şi produs melodii, deseori fără a-şi semna munca cu propriul nume, ci cu pseudonime. Prince a vândut peste 100 de milioane de albume în toată lumea şi a câştigat opt premii Grammy, un Glob de Aur şi un Oscar.

Memoriile sale oficiale vor fi lansate la sfârşitul anului 2018, după cum a anunţat recent editorul Esther Newberg, de la ICM Partners, potrivit publicaţiei The Hollywood Reporter. Prince a lucrat la acest volum, pentru care a încheiat un contract cu editura chiar în 2016, împreună cu scriitorul Dan Piepenbring.

 

ARTICOLE SIMILARE

Machiajul de nuntă: 13 trucuri pe care orice mireasă ar trebui să le știe

Andreea Damian

Acesta nu este Photoshop – fotografie Cristiana Apostol

realitatea

WhatsApp va mări vârsta minimă a utilizatorilor la 16 ani în UE

realitatea

Scrie un comentariu