Tabu
Image default
HEALTHSlider

Vești bune! A fost anunțat un vaccin antiCovid eficient 90%

Un vaccin dezvoltat de laboratoarele Pfizer și Biontech este „eficient 90%” împotriva Covid-19, au declarat cei doi giganți luni, 9 noiembrie.

A treia fază a testelor clinice (testarea eficacității și siguranței la scară largă) făcute de Pfizer a implicat 43.538 de participanți injectați. Aceștia au primit fie două doze de imunizant sau două doze de placebo, 90% dintre participanți fiind protejați de virus în 28 de zile de la injecție.

Rezultatele deschid calea companiilor pentru a obține o autorizație de urgență de la autoritățile americane de reglementare, dacă cercetările suplimentare arată că vaccinul este și sigur.

Câte doze sunt disponibile și de când?

Cele două laboratoare Pfizer și Biontech intenționează să furnizeze 50 de milioane de doze în 2020 și până la 1,3 miliarde în 2021.

„Astăzi este o zi măreață pentru știință și umanitate. Primul set de rezultate din Faza a 3-a de testare a vaccinului COVD-19 oferă dovada inițială privind abilitatea vaccinului de a preveni COVID-19”, a spus președintele și directorul executiv al Pfizer, Albert Bourla, potrivit Sky News. „Cu această veste, suntem cu un pas semnificativ mai aproape de acordarea unei descoperiri atât de necesare oamenilor din întreaga lume pentru a ajuta la încheierea acestei crize globale de sănătate”, a adăugat el.

ARTICOLE SIMILARE

Justin Bieber revine în 2020 cu un album nou și un turneu muzical

Andreea Damian

Ziua Îndrăgostiților | Povestea reală din spatele ei

Andreea Damian

PASTILA de ARTĂ ⎢ Autoportretele lui Marisol

Ciocîrlan

Îngrijirea tenului primăvara. Exfolierea cu ingrediente pe care le ai la îndemână

Andreea Damian

Cum combatem depresia de Sărbători – 6 moduri să gestionezi anxietatea socială

Andreea Damian

Orașul european preferat de milioane de turiști va interzice fumatul pe terasele restaurantelor

Andreea Damian

Scrie un comentariu