Tabu
HEALTH Slider

Vești bune! A fost anunțat un vaccin antiCovid eficient 90%

vaccin

Un vaccin dezvoltat de laboratoarele Pfizer și Biontech este „eficient 90%” împotriva Covid-19, au declarat cei doi giganți luni, 9 noiembrie.

A treia fază a testelor clinice (testarea eficacității și siguranței la scară largă) făcute de Pfizer a implicat 43.538 de participanți injectați. Aceștia au primit fie două doze de imunizant sau două doze de placebo, 90% dintre participanți fiind protejați de virus în 28 de zile de la injecție.

Rezultatele deschid calea companiilor pentru a obține o autorizație de urgență de la autoritățile americane de reglementare, dacă cercetările suplimentare arată că vaccinul este și sigur.

Câte doze sunt disponibile și de când?

Cele două laboratoare Pfizer și Biontech intenționează să furnizeze 50 de milioane de doze în 2020 și până la 1,3 miliarde în 2021.

„Astăzi este o zi măreață pentru știință și umanitate. Primul set de rezultate din Faza a 3-a de testare a vaccinului COVD-19 oferă dovada inițială privind abilitatea vaccinului de a preveni COVID-19”, a spus președintele și directorul executiv al Pfizer, Albert Bourla, potrivit Sky News. „Cu această veste, suntem cu un pas semnificativ mai aproape de acordarea unei descoperiri atât de necesare oamenilor din întreaga lume pentru a ajuta la încheierea acestei crize globale de sănătate”, a adăugat el.

ARTICOLE SIMILARE

Echipa Paralimpica a Romaniei a fost prezentata oficial la Cluj-Napoca

realitatea

Apelul plin de disperare al Dianei Kruger

Andreea Damian

Scandal la Casa Regală! Măsuri drastice luate de regele Spaniei împotriva tatălui său

Andreea Damian

Michelle Williams, cântăreața, s-a săturat să fie confundată cu Michelle Williams, actrița

Andreea Damian

Lily Allen lansează o linie de jucării sexuale: „Orgasmele sunt importante, doamnelor”

Andreea Damian

18 actrițe pe care le știm doar bătrâne. Cât de frumoase erau în tinerețe!

Andreea Damian

Scrie un comentariu