Tabu
HEALTH Slider

Vești bune! Imunitatea la Covid-19 poate dura mai mult de 6 luni

covid-19

Imunitatea la noul coronavirus poate dura opt luni sau mai mult, potrivit unui nou studiu scris de oameni de știință de top.

Potrivit studiului realizat de virusologi ai Institutului de Imunologie La Jolla, din California, citat de New York Times, marea majoritate a indivizilor (peste 90%) care fuseseră infectați cu coronavirus vor fi „protejați de reinfecții pentru o perioadă foarte lungă de timp” și de vaccinurile antiCovid.

Oamenii de știință au descoperit recent că pacienții vindecați de coronavirus poartă celule imune importante și la 17 ani de la infectare. Cercetătorii speră, de asemenea, că studierea anticorpilor poate oferi un plan pentru dezvoltarea medicamentelor pentru prevenirea sau tratarea Covid-19.

Imunizarea la coronavirus scade în timp, spun cercetătorii, însă rata de declin este lentă, astfel încât ea poate persista în corp și pentru perioade lungi de timp, de ordinul anilor sau chiar al deceniilor.

Cercetătorii au constatat scăderi modeste ale imunizării la șase și la opt luni după infecție, însă au existat și diferențe foarte mari între unii pacienți. Astfel, la unele persoane scăderea numărului de anticorpi a fost de 200 de ori mai mare decât la altele. Iar câțiva pacienți și-au pierdut imunizarea în totalitate.

Studiul a fost efectuat pe pacenți care au avut doar simptome ușoare și nu au avut nevoie de spitalizare.

ARTICOLE SIMILARE

Dieta pentru un stomac plat

realitatea

Gwyneth Paltrow vinde pe Internet suplimente periculoase pentru gravide

Andreea Damian

Ed Sheeran a stabilit un nou record mondial

Andreea Damian

Laura Zapata și-ar fi dorit să vină de ziua ei în România. A anulat tot! Care e motivul

Tabu Tabu

Cele 7 zone pietonale de weekend care vor fi deschise începând de mâine în centrul Capitalei

Andreea Damian

Tendința sezonului primăvară-vară 2021: UPCYCLING-ul

Andreea Damian

Scrie un comentariu