Tabu
Image default
HEALTH Slider

Vești bune! Imunitatea la Covid-19 poate dura mai mult de 6 luni

Imunitatea la noul coronavirus poate dura opt luni sau mai mult, potrivit unui nou studiu scris de oameni de știință de top.

Potrivit studiului realizat de virusologi ai Institutului de Imunologie La Jolla, din California, citat de New York Times, marea majoritate a indivizilor (peste 90%) care fuseseră infectați cu coronavirus vor fi „protejați de reinfecții pentru o perioadă foarte lungă de timp” și de vaccinurile antiCovid.

Oamenii de știință au descoperit recent că pacienții vindecați de coronavirus poartă celule imune importante și la 17 ani de la infectare. Cercetătorii speră, de asemenea, că studierea anticorpilor poate oferi un plan pentru dezvoltarea medicamentelor pentru prevenirea sau tratarea Covid-19.

Imunizarea la coronavirus scade în timp, spun cercetătorii, însă rata de declin este lentă, astfel încât ea poate persista în corp și pentru perioade lungi de timp, de ordinul anilor sau chiar al deceniilor.

Cercetătorii au constatat scăderi modeste ale imunizării la șase și la opt luni după infecție, însă au existat și diferențe foarte mari între unii pacienți. Astfel, la unele persoane scăderea numărului de anticorpi a fost de 200 de ori mai mare decât la altele. Iar câțiva pacienți și-au pierdut imunizarea în totalitate.

Studiul a fost efectuat pe pacenți care au avut doar simptome ușoare și nu au avut nevoie de spitalizare.

ARTICOLE SIMILARE

Smiley și Gina Pistol, din nou împreună în fața camerelor de luat vederi

Tabu Tabu

Nicki Minaj susține că se retrage pentru ca să-și întemeieze o familie

realitatea

Soția lui Alec Baldwin, selfie în lenjerie intimă la o zi după ce a născut a patra oară

Andreea Damian

Scandalul Reghe-Prodanca. Prima imagine cu iubita însărcinată

Andreea Damian

Imaginea zilei vine de la Loredana. Vedeta, cu sânii goi, pe Instagram (FOTO)

Andreea Damian

De ce veganii nu vor rezolva criza mondială a alimentelor

Andreea Damian

Scrie un comentariu