Tabu
Image default
BEAUTYWhat's hot

Viata e mai buna cand esti frumoasa – iata cele 9 dovezi

Frumusetea este darul lui Dumnezeu”, spunea Aristotel. Iata cum acest mic dar aduce cu el si mai multe avantaje, dupa cum demonstreaza studiile.

Oamenii frumosi:

Castiga mai multi bani
Un studiu economic publicat in Quarterly Journal of Economics a demonstrat ca cei care au trasaturile faciale simetrice pot castiga cu 12% mai mult decat cei care nu le au. Mai mult, o echipa de cercetatori de la Universitatea Austin a demonstrat ca cei atragatori sunt candidatii ideali pentru primirea bonusurilor, iar cei mai putin atragatori pentru primirea penalizarilor.

Sunt persuasivi
In cazul unui interviu pentru job, cei frumosi au sanse de convingere foarte mari. Socant, nu? Studiile demonstreaza ca cei atragatori sunt si buni oratori, astfel ca le este foarte lejer sa discute si sa inspire incredere.

Sunt vazuti mai sanatosi
Un studiu realizat in Australia a demonstrat ca oamenii care au o simetrie faciala, considerata a fi proportia oamenilor frumosi, sunt perceputi ca fiind si sanatosi, in schimb cei care aveau chipurile asimetrice erau considerati ca au o sanatate deficitara.

Chiar sunt mai sanatosi
Desi nu este foarte exact, un studiu american a facut o legatura intre trasaturile faciale si sanatate. Mai exact, cei care nu corespund unei simetrii faciale au, de regula, probleme la nivelul cromozomilor si cei mai multi dintre cei studiati aveau si o sanatate precara fata de cei care au trasaturile simetrice.

Au sanse mai mari sa-si gaseasca un partener
Desi studiile demonstreaza acest lucru, este evident ca asa se intampla. “Ce-i frumos si lui Dumnezeu ii place”, spune o vorba din popor.

Sunt mai inteligenti
Daca multe filme promoveaza ca tocilarii de ieri sunt oamenii de succes de azi, iata cum Universitatea din New Mexico demonstreaza ca inteligenta este in legatura cu simetria corpului, intr-un mod pozitiv. Mai exact cei sanatosi, cu un corp bine format sunt persoane inteligente, dominante si sanatoase. Asa ca, chiar daca nu erau poate vedetele din liceu dar aveau proportiile necesare, multi dintre oamenii de succes de azi intra in acest segment.

Au un avantaj in politica
Cel putin in Finlanda, alegatorii vor sa fie reprezentati de oameni politici care arata bine, conform unui studiu. Mai exact, ei castiga cu 20% mai multe voturi decat contracandidatii lor.

Sunt perceputi ca fiind sociabili si de incredere
Iata cum cei de la Universitatea Harvard studiaza persoanele atragatoare si ne dezvaluie ca “subiectii” sunt tratati mai bine decat ceilalti si sunt perceputi ca fiind persoane de incredere.

Sunt angajati mai usor (Companiile care au angajati frumosi au si vanzari bune)
Un studiu olandez, in care au fost analizate aproape 300 de agentii de publicitate, a demonstrat ca firmele care aveau in echipa de vanzari oameni frumosi au avut o productivitate mai buna si vanzari mai mari, asta pentru ca aveau un avantaj in interactiunea cu clientii.

Foto: Shutterstock

ARTICOLE SIMILARE

Ruby, anorexică? Uite cât de slabă poate să fie

Carmen Bruma, în a 38-a săptămână de sarcina. Vezi ce burtică are prezentatoarea tv

Cleopatra, o adevarata domnisoara! Uite cat de frumoasa este fiica lui Pavel Stratan!

BIANCA e gravida! Cine face public!

Chanel propune sprâncene cu bijuterii

Uite cum arată CASA lui Mihai Bendeac (FOTO)

Scrie un comentariu