Tabu
LIFESTYLESlider

Viața fascinantă a lui Liu Wen, primul fotomodel asiatic în topul Forbes

Liu Wen e o femeie incredibilă la 30 de ani. E primul fotomodel din Asia de Est care defilează pentru Victoria’s Secret, e prima chinezoaică ce apare pe coperta Vogue America și prima asiatică inclusă în clasamentul Forbes a celor mai bine plătite supermodele din lume.

Modelul de 30 de ani, care se împarte acum între New York și Beijing, a împărtășit pentru Business Insider cum a reușit să-și construiască o carieră strălucitoare în industria modei și cum a cunoscut succesul.

Liu Wen s-a născut în Yongzhou, un oraș din sudul Chinei. Cu o înălțime de 1,78 m, tânăra era peste media colegelor de clasă. Într-un interviu acordat în 2014, ea mărturisea că se rușina cu înălțimea sa și își dezvoltase obiceiul de a merge aplecat.

Niciodată nu s-ar fi imaginat că va deveni model. Primul ei contact cu lumea modei l-a avut în 2008, la un concurs de modeling. Avea 17 ani și spera să câștige un computer. „ Nu aveam un scop clar [la acel moment] – vroiam doar ceva care să-mi permită să călătoresc în jurul lumii”, a mărturisit Liu Wen. Părinții ei au sprijinit-o încă Liu Wende la început și erau încrezători că fiica lor va face carieră în modă.

Dar prietenii ei au fost și mai surprinși după ce Liu a câștigat competiția care însemna startul unei cariere de succes în modeling. „Vecinii nu mă considerau frumoasă, din cauza ochilor mei mici care erau departe de cei ai mult îndrăgitelor actrițe de televiziune, adică mari și pătrunzători”, a mai adăugat ea. Dar strălucirea și trăsăturile sale angelice demonstrau contrariul.

La scurt timp, s-a mutat la Beijing unde a urmat o carieră de model. În același an, Liu Wen a fost recrutată de Burberry pentru primul ei show internațional de modă – Săptămâna Modei de la Milano 2008. „Nu am înțeles nimic, pentru că nu cunoșteam limba engleză. Mi-am urmat sentimentele”, a declarat ea pentru CNN. Un an mai târziu, Liu avea să devină primul model Asiatic care defila pentru Victoria’s Secret alături de Miranda Kerr, Heidi Klum și Rosie Huntington-Whiteley.

În 2017, devine primul fotomodel chinez care apare pe coperta Vogue America, alături de alte modele, între care Kendall Jenner, Gigi Hadid și Ashley Graham. Liu Wen a fost inclusă în 2013 în topul Forbes al celor mai bine plătite fotomodele ale anului, cu câștiguri de 4,3 milioane de dolari, devenind astfel primul model asiatic care apare în acest clasament. Și de atunci s-a asigurat prezenta în top an de an. Anul trecut, Liu a fost pe locul 8 în topul Forbes al celor mai bine plătite fotomodele din lume, cu 6,5 milioane de dolari.

Popularitatea sa a crescut pe măsură ce casele de modă și marile branduri din Vest au inclus-o în campaniile lor mai degrabă decât dacă rămânea în țara sa natală.

Datorită meseriei sale, Liu Wen călătorește mult în jurul lumii, de la Cannes, la New York și Milano. Dar își ia angajamente și în China, așa cum s-a întâmplat recent, când a semnat cu Chanel pentru o campanie în Chengdu. „De cele mai multe ori, sunt în zbor din cauza unui contract”, a spus Liu. ”Numai după ce mi-am terminat treaba, pot să petrec puțin timp pentru a explora locul”, a explicat ea.

Prietenia sa cu fosta soție a lui Rupert Murdoch, Wendi Deng Murdoch, a stârnit controverse. Cele două au sărbătorit Anul Nou Chinezesc anul acesta și fotografia pe care Liu Wen a postat-o pe Instagram i-a înfuriat pe fanii ei, care au acuzat-o că și-a uitat rădăcinil, cerându-i să-și amintească cine este.

Deși meseria de model îi așterne lumea la picioare, Liu a mărturisit că s-ar simți completă dacă ar juca într-un film sau o piesă de teatru. „Diversitatea este cheia existenței mele”, a încheiat Liu Wen.

 

ARTICOLE SIMILARE

Bote, OPERAT de urgenta la INIMĂ: “Este destul de GRAVĂ situaţia”

Leonardo DiCaprio nu mai poate face sex!

Tom Cruise a sărit de 106 ori din avion pentru scena perfectă

Andreea Damian

Revoluția sutienelor – nu se mai poartă modelele Push-up, în 2018 este la modă confortul

realitatea

Lady Gaga a rupt logodna cu impresarul Christian Carino

Andreea Damian

CUM sa fii COLINDATOR de succes by Lorena Lupu

2 comentarii

Scrie un comentariu