Tabu
Image default
LIFESTYLE Slider

Viața misterioasă a lui Ri Sol-ju. Cine e, de fapt, Prima Doamnă nord-coreeană

Soția dictatorului din Coreea de Nord, Ri Sol-ju, rămâne o figură enigmatică și puțini sunt cei care cunosc detalii din viața ei. Fosta cântăreață, despre care se spune că ar avea 28 de ani, s-ar fi căsătorit cu liderul de la Phenian în 2009, deși au anunțat public că sunt soț și soție în 2012. Alții spun că cei doi s-ar fi cunoscut de fapt în 2010, la un concert de muzică clasică.

Dincolo de pasiunea pentru modă, Ri Sol-ju rămâne un mister pentru presa internațională. Chiar și vizita de la Beijing a fost o surpriză, deoarece este rar surprinsă alături de soțul ei la evenimente diplomatice. Ri este de obicei văzută atunci când Kim Jong Un sărbătorește testarea cu succes a rachetelor nucleare și este fotografiată mereu zâmbind politicos.

Mamă a 3 copii, Ri Sol-Ju provine dintr-o familie de elită – tatăl ei a fost profesor și mama ei doctor – dar nu se știe altceva despre viața sa sau cum a devenit în cele din urmă soția celui mai notoriu dictator viu din lume. Nici numele său nu este cel real. Presa internațională crede că acesta este un pseudonim ales pentru a-și ține secretă viața de dinainte de căsătoria cu dictatorul nord-coreean.

Surse din apropierea ei au făcut dezvăluiri importante în presa din Coreea de Sud despre viața acesteia. Fostă majoretă ori fostă cântăreață, Ri Sol-Ju s-ar fi născut între anii 1985-1989. În 2005, a participat la Campionatul Asiatic de Atletism din Coreea de Sud, în calitate de majoretă. Alții cred că Ri ar fi fost solistă în orchestra Unhasu, care a cântat în 2010, de Anul Nou, pentru Kim și tatăl lui, Kim Jong-il. Atunci ar fi decis actualul lider nord-coreean că îi va deveni soție.

BBC a descoperit că există o cântăreață nord-coreeană care se numește Ri Sol-ju, dar niciodată nu s-a confirmat dacă ea și soția lui Kim Jong un sunt una și aceeai persoană. Pe de altă parte, serviciile secrete sud-coreene au descoperit că soția liderului de la Phenian a fost cântăreață, dar că numele ei adevărat este de fapt Hyon Song-wol. Tot BBC afirma că Ri s-ar fi căsătorit cu Kim în 2009, ca parte din planul de succesiune al lui Kim Jong-il, după ce acesta suferise un atac cerebral.

Se mai știe că înainte de a se căsători cu Kim Jong un,Ri a fost trimisă să urmeze cursurile cele mai prestigioase Universități din  Coreea de Nord, Universitatea Kim Il-sung. Timp de 6 luni, ea trebuia să învețe cum să „devii Prima Doamnă a Coreei de Nord”. Alte voci susțin că ea are o diplomă în științe, pe care a obținut-o în 2008, la aceeași universitate.

Și totuși căsătoria cu Kim Jong Un e planată de mister. Ri a fost fotografiată prima oară alături de dictator la un concert, în 2012. Până în 2014 a mai avut câteva apariții publice, după care a dispărut din peisaj. Până de curând, la Beijing, când a fost surprinsă de televiziunea de stat în cel puțin trei ținute diferite în timpul șederii lor de două zile în capitala Chinei.

Utilizatorii de social media au lăudat-o pentru aspectul ei tineresc și stilul oarecum subtil. Ținutele păreau ca fiind de modă veche, dar totodată măgulitoare. Ri Sol-ju este într-adevăr frumoasă și manierată. Pot spune că este mai bună să joace rolul de primă doamnă în diplomație decât Kim”, a scris un utilizator pe Weibo, echivalentul Twitterului în China. Alții internauți au comparat aspectul lui Ri cu cel al celebrităților din Coreea de Sud, spunând că a fost “la fel de frumoasă ca Song Hye-kuo”, o actriță foarte populară în China.

Pasiunea sa pentru moda din „Vest” – a fost zărită adesea cu genți scumpe create de designeri celebri ca Dior sau Chanel – a atrat critici internaționale. În timp ce ea se răsfață în lux și opulență, civilii nord-coreeni trăiesc la limita existenței, într-o sărăcie lucie.

ARTICOLE SIMILARE

Ținuta sobră a lui Natalie Portman a transmis un puternic, dar subtil, mesaj feminist

Andreea Damian

Un nou TU. Innoieste-ti Viata!

realitatea

Cele mai frumoase citate din literatura franceza!

realitatea

Dieta cu URDA – solutie pentru vara

Starul săpunului

Ciocîrlan

Elliot Page a pozat la bustul gol la cinci luni de când a anunțat că e transgender

Andreea Damian

2 comentarii

Scrie un comentariu