Home > Lifestyle > Viciile ne îmbătrânesc cu 12 ani

Viciile ne îmbătrânesc cu 12 ani

Un studiu efectuat de-a lungul a 20 de ani pe 5000 de subiecți a ajuns la concluzia că țigările, alcoolul, sedentarismul și o dietă proastă pot îmbătrâni un om cu 12 ani. Scopul studiului este acela de a-i mobiliza pe oameni să adopte un stil de viață mai sănătos.

Din cei 5000 de oameni care au luat parte la acest studiu, 314 aveau toate cele patru vicii enumerate mai sus, grupul bolnav să spunem. În timpul celor 20 de ani de studiu, 91 dintre aceștia au murit, adică 29%. Cele mai frecvente cauze ale morții erau boli ale inimii sau diverse forme de cancer strâns legate de stilul de viață nesănătos. La polul opus se află alte 387 de persoane, grupul sănătos, care nu au niciunul dintre cele 4 vicii. Dintre aceștia doar 32 au încetat din viață din diverse cauze, adică un procent de 8%.

Așa cum spuneam, cei mai nocivi factori sunt: țigările, cel puțin trei pahare de alcool pe zi pentru bărbați și cel puțin două pentru femei, mai puțin de două ore de mișcare pe săptămână și lipsa legumelor și fructelor din dieta zilnică. Acești factori laolaltă i-au făcut pe cei mai mulți dintre membrii grupului bolnav să pară cu 12 ani mai în vârstă decât membrii grupului sănătos.

Cercetătorii care au efectuat acest studiu spun că un morcov, un măr și un pahar de suc de portocale pe zi satisfac nevoia de fructe și legume a organismului. Ei au subliniat încă o dată faptul că oamenii nu trebuie să trăiască în niciuna dintre cele două extreme. Adică nu este 100% interzis consumul de alcool, acestea trebuie consumat cu moderație. La fel, nu trebuie să facem două ore de sport zilnic pentru a ne spori șansele la o viață mai lungă. Oamenii trebuie să înțeleagă importanța echilibrului.

Articole asemanatoare
creierul
Obiceiul nociv care îți distruge creierul
Mallorca și Ibiza va împiedica consumul excesiv de alcool al turiștilor – în câteva zone
Crăciun
Milenarii consumă acum mai puțin alcool și cred că e cool să facă un Crăciun teetotal
ketamina
Ketamina ar putea fi folosită pentru tratarea dependenței de alcool

Comenteaza acest articol

Viciile ne îmbătrânesc cu 12 ani

by realitatea   1 min
0