Tabu
Image default
BEAUTYSlider

Victoria’s Secret vinde fantezii periculoase

Victoria’s Secret Fashion Show este considerat unul dintre cele mai așteptate evenimente fashion și se desfășoară anual la New York. Lupta pentru un loc este acerbă. Un chip plăcut și un corp armonos nu sunt suficiente pentru a fi selectată să defilezi în lenjerie intimă. E mai mult decât atât! O dată ce ai decis să participi la casting începe marea provocare: diete aspre ținute până la extreme (înfometare în unele cazuri), antrenamente epuizante în sala de fitness.

„Tot ce Victoria’s Secret creează este despre femeia care se simte încrezătoare şi puternică”, spune creatoarea de modă Mary Katrantzou. Se știe de mai mult timp că Victoria’s Secret reprezintă o fantezie, pentru că se pune accent pe aspectul fizic. Chiar recent, brandul de lenjerie intimă a fost ținta criticilor pentru că refuză modele transsexuale și supraponderale.

Lansat în 1995, Victoria’s Secret Fashion Show a început să fie difuzat la televizor în Statele Unite an de an din 2001. Era fascinant să vezi atâta spectacol într-o prezentare de modă cu modele în lenjerie intimă. Dar încă de la debut, show-ul a stârnit controverse. În 2002, Organizația Națională a Femeilor din SUA (NOW) a protestat la eveniment, acuzând casa de modă ca face softcore porn infomercial. Spectacolul anual pe care gigantul Victoria’s Secret îl organizează implică modele foarte slabe, care arată toate la fel, și care poartă lenjerie intimă prin care se vede tot. Au existat, binențeles, și incidente stânjenitoare, care au fost rapid taxate de criticii de modă.

Modelele înalte și slabe care defilează pe podium par a fi un anacronism într-o lume care promovează din ce în ce mai mult diversitatea, notează The Guardian. Totuși, notorietatea sa a continuat să crească. Numai anul trecut peste un miliard de oameni din întreaga lume au vizionat show-ul, înregistrându-se o creștere de 45% față de anul precedent. Și, în ciuda unei scăderi recente a vânzărilor și a demisiei CEO-ului, Victoria’s Secret încă deține o cotă de piață globală mai mare decât orice alt brand de lenjerie intimă. Pentru că aceeași publicație susține că nu te poți abține să nu urmărești show-ul. Nici eu măcar? De ce? Pentru e spectacol complet. Un mare artist în vogă interpretează live un hit, din spate răsar „îngerași” îmbrăcați sumar iar efectele speciale sunt spectaculoase. O dată ce melodia artistului de pe scenă atinge punctul culminant parcă îți dorești să nu mai termine.

Dar Victoria’s Secret Fashion Show este periculos. La începutul acestei luni, Ed Razek, directorul departamentului de marketing al companiei mamă Victoria’s Secret, L Brands, a fost forțat să-și ceară scuze după ce a declarat pentru revista Vogue că nu dorește modele transgender în spectacol deoarece ar distruge „fantezia”. În același interviu, el a spus că nici modele supraponderale nu vor fi incluse în acest show în viitor. „Nu. Nu cred că ar trebui să facem asta. De ce nu? Pentru că show-ul este o fantezie. Este un produs de divertisment special de 42 de minute”, a declarat Razek.

„Hard work” (muncă grea) este o expresie care se aude des printre modelele Victoria’s Secret sau „îngeri”, pentru că ele semnează o înțelegere exclusivă cu casa de modă. Iar aceasta presupune antrenamente, tonifiere, box, sărituri, folosirea hashtag-ului #trainlikeanangel și să lucreze doar cu cineva anume.

Nu e de mirare că modelele VS sunt atât de obsedate de sport. Cerințele stricte nu pot fi respectate de toate modelele, de aceea doar cele 50 de modele care sunt alese să facă parte din familia Victoria’s Secret în fiecare an trebui să îndure diete drastice și exerciții fizice epuizante.

Victoria’s Secret pare o societate a înformetării și nu face decât să încurajeze tulburările de alimentație, precum anorexia și bulimia. și totuși acest stil de viață este promovat de toate publicațiile străine. Peste tot vezi articole de genul: „Cum să ai un abdoment ca al fotomodelelor VS” sau „cum obții picioare tonifiate”, și exemplele pot continua. Este clar că o fată de rând nu va reuși sau va reuși cu multe sacrificii să arate precum Bella Hadid sau Kendall Jenner.

Modele Victoria’s Secret respectă cu sfințenie o dietă înainte de show-ul anual, care este urmărit de milioane de oameni. Detaliile privind alimentația lor în zilele premergătoare defilării au fost explicate de fostul îngeraș Adriana Lima, în urmă cu ceva timp, într-un interviu. Astfel, Adriana a mărturisit că, timp de nouă zile, ea nu consumă altceva în afară de shake-uri proteice cu pudră de ouă și aproape patru litri de apă. Apoi, cu două zile înainte de marele show, ea bea doar 3,7 litri de apă, iar cu 12 ore înainte să defileze în lenjerie intimă, nu mai consumă nimic, nici măcar apă. Multe modele nu beau nici măcar lichide.

Totuși, în fiecare an, acest eveniment – acest circ de „anorexie competitivă” – este difuzat și aplaudat.

Sursa: The Guardian

ARTICOLE SIMILARE

Madonna folosește un ritual de înfrumusețare cu apă rece ca gheața

Andreea Damian

3 motive pentru care suntem mai amabili cu străinii decât cu cei pe care îi iubim

Andreea Damian

Femeia celebră pe Instagram pentru operaţiile sale estetice, arestată pentru „blasfemie”

Andreea Damian

Cum să te îmbraci pe caniculă. Greșeala pe care o face toată lumea

Andreea Damian

Criticat de biograful autoarei Beatrix Potter şi de părinţi, Peter Iepuraşul e pe primul loc în Box Office

realitatea

ELENA de la Mandinga a ramas cu tenul ciuruit de la bube! IMAGINILE groazei!

1 comentariu

"Dezastru" pentru femei sau pentru barbati? Revoluția sutienelor – nu se mai poartă modelele Push-up, în 2019 este la modă confortul - 7est.ro - Stiri Iasi, stiri locale, nationale si internationale Ia'și arată bine 23 January 2019 at 5:50

[…] vor fi incluse în acest show în viitor. „Nu. Nu cred că ar trebui să facem asta. De ce nu? Pentru că show-ul este o fantezie. Este un produs de divertisment special de 42 de minute”, a declarat […]

Răspunde

Scrie un comentariu