Tabu
LIFE & LOVE Slider

Vindecarea sexuală: profită de izolare pentru a reaprinde dorința

sexul

Izolarea ar putea fi momentul perfect pentru cupluri să-și îmbunătățească viața sexuală. Pentru mulți dintre noi, sexul ar putea fi ultima preocupare acum. Rutinele noastre obișnuite au fost afectate și modul în care trăim poate fi provocator chiar și pentru cele mai fericite și armonioase relații. Dar dacă am vedea această izolare ca pe o ocazie de-a lungul vieții de a reseta și reîmprospăta viața sexuală?

Faptul că sexul nu este o prioritate pentru o mare parte a oamenilor se potrivește cu concluziile obținute în urma cercetărilor, precum și cu bunul simț. Stresul și anxietatea sunt cunoscute că reduc dorința sexuală și preocuparea pentru nou, reduc finanțele noastre, afectează sănătatea celor dragi, etc.

Dar pentru unii dintre noi, se întâmplă exact invers. Sexul ne sporește starea de spirit și ne crește sentimentele de conexiune și bunăstare. Unii oameni sunt motivați să facă sex pentru a scăpa de stres sau pentru a afla că se simt în mod natural mai pasionali în momentele de teamă și anxietate, așa că pentru ei dorința ar putea fi în creștere și un mijloc important de a face față.

Pentru binele relației tale, merită să te gândești dacă știi cum se raportează fiecare dintre voi la sex în perioadele de stres. Cum afectează schimbările dramatice libidoul tău și al partenerului tău? Ce se întâmplă dacă unul dintre voi vede o creștere și celălalt o scădere a apetitului sexual în următoarele câteva luni? Cum puteți gestiona această discrepanță? Cercetările arată că lipsa comunicării este problema principală.

De asemenea, este util să știm puțin despre cum funcționează de fapt dorința. Adevărul despre dorință este că nu înțelegem cu adevărat cum funcționează și, dacă am fi făcut-o, ne-am gestiona viețile sexuale într-adevăr foarte diferit.

Este important să știm că, în relațiile de lungă durată, mulți oameni nu simt dorința de sex din senin, dar în schimb trebuie să știe cum s-o declanșeze.

ARTICOLE SIMILARE

Dana Budeanu, reacție violentă după ce Andreea Esca a dezvăluit că are Covid

Andreea Damian

Afacerea cu cosmetice a ajutat-o pe Rihanna să devină cea mai bogată cântăreaţă din lume

Andreea Damian

Un student german a scăpat de un urs care l-a atacat în România după ce l-a lovit în față

realitatea

Cum arată Olivia de Havilland, ultima supraviețuitoare din „Pe aripile vântului”, la 102 ani

Andreea Damian

Cum afectează coronavirusul corpul uman și care sunt categoriile de risc

Andreea Damian

Cine e Harley Bird, vocea din spatele purcelușei Peppa. La 16 ani deține o avere impresionantă

Andreea Damian

Scrie un comentariu