Tabu
Image default
lifestyle

Vino la Marsul Panaramelor pe 6 octombrie

Pe 6 octombrie între 17:00 – 19:00, Asociaţia FRONT şi voluntarii, susţinută de Cercul de Lecturi Feministe, Grupul FIA, cu sprijinul www.feminism-Romania.ro. organizeaza “Marsul Panaramelor/SLUTWALK”.

Ora 17.00 – Adunarea Pta Unirii, in fata magazinului Unirea, ora 18.00 – plecare spre Pta. Alba Iulia.

Prin aceasta manifestatie se doreste sa se rupa tacerea asupra agresiunii stradale, incetarea blamarii victimelor agresiunilor sexuale, se doreste ca Poliţia, sistemul medical şi Justiția să nu mai fie complici la aceste agresiuni, ci instituţii de suport pentru victime, iar ca reprezentanții instituțiilor să ofere suport victimelor şi să le trateze cu demnitate, pentru a nu exista teama de a apela la ele.

Blamarea victimei este o practică generalizată, adânc înrădăcinată în mintea celor mai mulţi români. „Majoritatea femeilor agresate pe stradă şi-au provocat agresorii cu un comportament de piţipoancă şi un caracter de leliţă balcanică, ar trebui să fie atente cu cine umblă şi cu cine intră în vorbă, nu să dea buzna la poliţie că au fost violate” – a afirmat prof. univ. dr. Tudorel Butoi, expert criminalist, într-o declaraţie oficială la Realitatea TV în 2010.

Organizatorii isi doresc sa aiba alături cat mai multe persoane pentru a lupta împotriva agresiunilor sexuale asupra femeilor având orice ocupaţie, statut economic sau social, etnie, orientare sexuală, vârstă şi abilităţi, pentru a denunta incorectitudinea, iresponsabilitatea şi lipsa de implicare a anumitor institutii care, în loc să ajute victimele agresiunilor sexuale, le supun unor noi agresiuni şi umilinţe.

• SlutWalk nu doreşte să promoveze ura şi deci nu foloseste un limbaj care incită la ură.

• Slut Walk nu pune problema agresiunii sexuale ca ceva înfăptuit numai de bărbaţi contra femeilor. Femeile constituie cel mai des ţinta, iar bărbaţii cel mai des agresorii, dar de agresiune sexuală sunt afectate persoanele de orice gen.

• Slut Walk urmăreste să foloseasca în discuţii un limbaj cât mai inclusiv şi respectuos faţă de cei afectaţi: femei/bărbaţi şi orice expresie de gen, comunităţi rasializate, persoane cu diferite abilităţi etc.
• SlutWalk reprezintă o luare de poziţie înflăcărată şi paşnică prin care se doreste invitarea celorlalti la dialog.

Mai multe detalii AICI

ARTICOLE SIMILARE

Costume de poveste in superproductia Disney Live! – Mickey’s Magic Show

10 cele mai scumpe nunți de vedete

realitatea

Prima poză cu hărțuitorul Keirei Knightley

realitatea

KEIRA KNIGHTLEY biciuita de psihanalist! Galerie FOTO cu KEIRA KNIGHTLEY

Ghici ce actriță s-a despărțit de iubitul ei

realitatea

Madonna se distrează la Rio. Jesus nu!

realitatea

Scrie un comentariu