Tabu
Image default
FASHION

“Vintage who?”

Ex-Academy și V4vintage

Inițial, ne-am dorit să punem la punct o platformă care să încurajeze manifestările în domeniul creativ. Dorința s-a numit Ex-Aca­demy și a murmurat simplu „Explore not Im­plore“. Cum ar veni: „caută mo­mentul zero al creației tale acolo unde exis­tă spațiul explorării, orientează-te spre obiect, spre ceea ce te înconjoară“.

Åži întrucât creația trebuie să circule pentru a-și asuma o formă reală, Ex-Academy oferă un spațiu de necondiționare în acest sens și va organiza evenimente, întâlniri, concursuri și câte și mai câte pentru un public cât mai larg – pe de o parte, antrenuri cu caracter recreativ, pe de alta, cu accente educative.

Apoi a apărut… un târg vintage

Se va întâmpla pe 11 octombrie la Cafepedia (Str. Pictor Arthur Verona nr. 2), va tre­ce de la vintage la retro și second hand, apoi la anii ’80 și ’90, va zăbovi un pic printre accesorii și brizbrizuri hand made și va cul­mina cu o secțiune special dedicată designerilor (Car­la Szabo, Ana Alexe, Kristina Dragomir, Ge­orge Neagu, Claudia Castrase, Agatha Blanck, Circuit Bored, Ancient Future, T-ssshirts by Andreea Raicu).

Åži dacă tema târgului e vintage, i-am rugat și pe designeri să aducă ceva special. Rezultatul? Fiecare va veni cu o mini-colecție ca dovadă a propriei interpretări pentru ideea de vintage. Nu ne-am propus chestii binaro-neinte- ligibile de marketing, nu avem estimări sau „targeturi“ precise, în schimb, am stat un pic mai mult să alegem participanții, un pic mai mult să alegem un loc bun, un pic mai mult să venim cu conceptul.

Practic, am investit în lucrurile care ni s-au părut cu adevărat im­portante și care se vor vedea. În rest, distracție, muzici pe vinil înregistrate prost, dar oau, cât de bune, miei năs­cuți cu trei capete, oameni prietenoși (nea­fi­liați la vreo sectă) și sute de suveniruri din Vintagistan. Să cumperi vintage e tot un soi de reciclare, poate unul mai vanitos, dar la fi­nalul zilei, urmările vor fi la fel de bune ca în cazul în care îți sortezi gunoiul.

Scopul scuză mij­loa­cele, iar când mijloacele sunt atât de plă­cute, de ce să nu fim cu toții machiavelici? Așa că haideți să fim machiavelici pe 11 oc­tombrie. Avem opt ore (în intervalul 12:00-20:00) de explorare a tot ce-nseamnă ve­chi, uitat, ascuns, neexplorat. Ce vom des­co­peri rămâne de văzut.

Oana Tudoran (Ex-Academy) povestește despre târgul de vintage inițiat de Laura Călin și Timeea Mirea, unde vă veți întâlni cu Tabu într-un rol special.
ARTICOLE SIMILARE

Christina Aguilera se dezbarcă pentru GQ-ul german

realitatea

Helena Christensen se dezbracă pentru Reebok

realitatea

Haul – noul instrument de marketing pentru branduri care pare nevinovat dar creează dependență

Dora Constantinovici

Vogue Paris de februarie, inspirație marocană

realitatea

Barbie îmbracă ținute inspirate din colecțiile marilor designeri

Andreea Damian

Trend Alert: Polka Dot

realitatea

Scrie un comentariu