Tabu
Image default
HEALTHSlider

Virusul rujeolei şterge o parte din memoria sistemului imunitar

Rujeola poate afecta pe termen lung sistemul imunitar, ceea ce creşte vulnerabilitatea în faţa altor infecţii cu mult timp după ce boala a trecut, arată cercetările.

Conduşi de cercetători de la Harvard Medical School, Brigham and Women’s Hospital şi de la Harvard TH Chan School of Public Health, oamenii de ştiinţă au descoperit că boala a şters 11% – 73% din repertoriul de anticorpi la două luni după infecţia cu rujeolă.

„Am găsit dovezi foarte puternice că virusul rujeolic distruge de fapt sistemul imunitar”, a spus prof. Stephen Elledge, genetician la Harvard Medical School și co-autor al unuia dintre lucrări. „Amenințarea rujeolei la adresa oamenilor este mult mai mare decât ne-am imaginat anterior.”

Global, rujeola afectează mai mult de 7 milioane de oameni în fiecare an și cauzează peste 100.000 de decese. Rata redusă a vaccinării a cauzat o creștere de aproape 300% de cazuri de rujeolă din 2018. Rujeola este extrem de contagioasă și poate fi răspândită prin tuse, strănut sau respirație. Odată ajuns în tractul respirator, virusul pătrunde în celulele sistemului imunitar. De acolo, virusul se reproduce și se răspândește în toate celulele din corp.

Anterior, oamenii de știință au dedus un impact pe termen mai lung asupra sistemului imunitar, deoarece decesele cauzate de alte infecții au crescut după un focar de rujeolă și pentru că virusul atacă direct sistemul imunitar.

Pentru a observa efectul rujeolei asupra sistemului imunitar, cercetătorii au analizat un grup de persoane nevaccinate din Olanda. Ei au luat probe de sânge de la voluntari sănătoşi, care au fost monitorizaţi şi supuşi unor analize repetate după un focar de rujeolă din 2013.

 

ARTICOLE SIMILARE

Raport ONU: 280 mil. de persoane vor fi strămutate din cauza creşterii nivelului mării și a furtunilor

Andreea Damian

Lily Allen lansează o linie de jucării sexuale: „Orgasmele sunt importante, doamnelor”

Andreea Damian

 Cabral se retrage din televiziune. Motivul pentru o decizie de neînțeles

Andreea Damian

Cele mai falsificate alimente pe care le consumi zilnic

Andreea Damian

Celebritati nascute pe 16 iulie!

realitatea

Leonardo DiCaprio are o relație cu fiica lui Al Pacino

Andreea Damian

1 comentariu

Scrie un comentariu