Home > Fashion > Vise Orientale in show-ul Dries Van Noten/ Exclusiv JANINA NECTARA la Paris Fashion Week

Vise Orientale in show-ul Dries Van Noten/ Exclusiv JANINA NECTARA la Paris Fashion Week

Din JURNALUL JANINEI NECTARA la Paris Fashion Week

Pentru colecţia Toamnă/Iarnă 2012-2013 Dries Van Noten, arhivele muzeului Victoria and Albert din Londra au fost cele care au adus inspiraţie, în special legat de tradiţiile şi iconografia ţinuturilor Orientale, precum Japonia, China sau Korea.

Kimono-uri şi robe au fost fotografiate, iar printul a fost ulterior transpus digital pe materiale fine, ca mătasea sau crêpe. Acestea au creat apoi ţinute pline de elegantă, de la mantouri şi jachete, până la rochii şi fuste extrem de feminine sau look-uri inspirate din modă masculină, cu pantaloni largi, croiţi cu precizie.

În acest sezon, designerul a ales să ilustreze contrastul dintre lumea Orientală şi cea Occidentală, îmbinându-le perfect în ţinutele fragile, feminine, din mătase, alăturate look-urilor dure, de inspiraţie militară.

Imprimeurile aurii inspirate din faună, reală sau imaginară, precum cele cu berze de pe blazerul cu talia accentuată sau dragonul de pe pieptul şi mâneca unei jachete cu aer masculin au îndulcit silueta ţinutelor sobre, în timp ce imprimeurile Orientale de pe rochii şi fuste au fost alternate cu printuri rigide, liniare.

Ilustrând cât mai bine diferenţa dintre sobrietatea masculină, militară şi fragilitatea feminină, s-a făcut remarcat şi un joc al volumelor, punctat cel mai bine de gulerele sau jachetele scurte din blană de alpaca.

Dries Van Noten ne îndeamnă astfel ca în următorul sezon să visăm, ducându-ne cu gândul la ţinuturi îndepărtate, rămânând însă ancoraţi măcar cu unul dintre picioare pe pământ, picior înveşmântat în valuri diafane de mătase fină.

Urmăreşte aici prezentarea Dries Van Noten pentru sezonul Toamnă/Iarnă 2012!

JANINA NECTARA la Paris Fashion Week: un proiect Fahionavecpassion.ro , Tabu.ro , Music Channel , Kanal D .

Articole asemanatoare
Kim Kardashian
Un primar japonez i-a cerut lui Kim Kardashian să îşi schimbe numele liniei de lenjerie intimă
bumbac
De ce nu ar trebui să dormi niciodată pe o pernă de bumbac
Rochii de iarna in trend
Chanel: Protest feminist

Comenteaza acest articol

Vise Orientale in show-ul Dries Van Noten/ Exclusiv JANINA NECTARA la Paris Fashion Week

by realitatea   1 min
0