Tabu
LIFESTYLEWhat's hot

Friptura de VITA …cu creveti! Reteta de weekend: SURF & TURF

Friptura de vita cu creveti? Aceasta este faimoasa reteta americana SURF & TURF, pe care Bucatarescu a pregatit-o la Prima TV (“Secrete de stil”, sambata,ora 11.00), impreuna cu Chef Marian de la Red Angus.

Si prietena noastra Adriana Parissi are propria ei reteta de SURF & TURF:

Ingrediente

  • 4 fripturi de vita groase
  • 8 creveti uriasi
  • Sare si piper dupa gustr
  • 1 ceapa mare tocata marunt
  • 2 catei de usturoi tocati
  • 1/3 pahar de vermut dulce
  • 2 linguri de unt
  • 0,5  kg sparanghel curatat
  • 1/2 lammie pentru zeama
  • Patrunjel tocat

Preparare:

Ungeti fripturile cu ulei de masline extra virgin. Prajiti-le la foc mare, cind tigaie e foarte bine incinsa. Coaceti 3 minute pe fiecare parte pentru friptua in singe sau 4 minute daca va place mai bine facuta. Luati tigaia de pe foc si lasati-o deoparte. Ungeti crevetii cu ulei de masline si presarati cu sare si piper. Prajiti crevetii tot asa intr-o tigaie foarte bine incinsa, cam 2 minute pe fiecare parte si dati la o parte.

Puneti din nou carnea in tigaie impreuna cu 1 lingura de ulei de masline la foc mediu. Adaugati ceapa si usturoiul si coacati 2 minute. Adaugati vermutul si amestecati, apoi untul.

Fierbeti sparangheleul intr-o cratita cu putina apa pina cind este putin patruns dar  inca crocant. Strecurati repede apa si puneti-l sub jet de apa ca sa   intrerupeti fierberea. Serviti carnea cu sparanghelul peste care stoarceti zeama de la ½ lamiie si punet putin ulei de masline, sare si piper.

ARTICOLE SIMILARE

Steaua 25! ANA MARIA PRODAN – incendiara in TABU / FOTO si interviu!

realitatea

Cum prinzi cea mai ieftină vacanță în Grecia

Andreea Damian

Recensământ 2022 | Cum recunoști recenzorul care bate la uşă. Ce se întâmplă dacă nu te găsește acasă

Andreea Damian

CyberShot C902, tu și Mike Figgis

realitatea

Marius Moga, UMILIT in direct la “Vocea Romaniei”!

PANICĂ în platoul ACCES DIRECT! SIMONA GHERGHE A CHEMAT AMBULANŢA

1 comentariu

Scrie un comentariu