Home > Lifestyle > Vitamina B6 reduce cu 50% șansele fumătorilor de a face cancer pulmonar

Vitamina B6 reduce cu 50% șansele fumătorilor de a face cancer pulmonar

Fumătorii care au un nivel ridicat de vitamina B în sânge au cu 50% mai puține șanse de a face cancer la plămâni. Acesta este rezultatul unui studiu efectuat pe 400.000 de persoane, din care 900 sufereau de cancer pulmonar, de către Agenția Internațională de Cercetare a Cancerului. Acest studiu ar putea constitui un prim pas în a înțelege de ce unii fumătorii nu fac cancer pulmonar, în timp ce unii nefumători sau foști fumători ajung să sufere de această boală.

Cancerul pulmonar este cea mai des întâlnită formă a acestei maladii, iar cauza pentru 90% dintre îmbolnăviri este fumatul. Anual, în lume, cancerul pulmonar omoară cam 1,2 milioane de oameni. 10% dintre fumători fac cancer pulmonar, dar trebuie precizat că mulți dintre aceștia ajung să își piardă viața din cauza unor boli ale inimii. Cercetătorii au descoperit că cei mai mulți bolnavi aveau un nivel scăzut de vitamina B6 și metionină care se regăsesc în nuci, pește și carne. Asta înseamnă că și dieta are un rol important în dezvoltarea cancerului la plămâni.

Este pentru a doua oară când un studiu indică faptul că vitamina B6 reduce riscul apariției cancerului. În 2005, un studiu efectuat în Suedia arăta că femeile cu un nivel ridicat al respectivei vitamine aveau șanse mult mai reduse de a face cancer la colon.

Articole asemanatoare
natură
Activitatea săptămânală care îmbunătățește sănătatea și starea de bine a organismului
Inteligența artificială
Descoperirea făcută de cercetători: inteligența artificială poate să detecteze cancerul de plămâni
facebook
Doar jumătate din articolele despre sănătate de pe Facebook sunt adevărate
Foarte bogată în grăsimi, extrem de populară și totuși, care e problema cu dieta keto

Comenteaza acest articol

Vitamina B6 reduce cu 50% șansele fumătorilor de a face cancer pulmonar

by realitatea   1 min
0