Tabu
Image default
CULTURE

Vive La Fête. Rock pe catwalk

Tabu: Colaborarea voastră a început pe vremea când Danny cânta încă la dEUS. Cum a început povestea voastră? Ca un proiect muzical care s-a transformat într-o relație sau invers?
Vive La Fête: Ne-am întâlnit la o aniversare. A fost dragoste la prima vedere! După o săptămână, am înregistrat deja prima noastră piesă „Je ne veux pas“. Danny urma să plece în turneu și mi-a spus că vrea să ia vocea mea cu el.

Tabu: Ați lansat 5 albume de studio până acum. De care dintre ele vă simțiți cel mai apropiați? Care vă place cel mai mult?
Vive La Fête: E o întrebare grea pentru că suntem legați de fiecare dintre ele. Cred, totuși, că cel mai drag ne este „Attaque Surprise“, primul nostru album complet.

Tabu: Apropo de acest prim album, v-ați așteptat să aibă un asemenea succes. Deși a fost debutul vostru, e considerat drept unul dintre cele mai „colorate“ materiale. Deopotrivă liric și melancolic, dar și puternic și agresiv. Care e povestea lui?
Vive La Fête: Åži noi suntem foarte surprinși că acest album încă se ascultă. L-am fi putut numi „Love story” pentru că a fost primul nostru material pe care l-am creat împreună și am fost foarte mândri de el. Cred că am transmis foarte bine prin el emoțiile noastre din vremea aceea.

Tabu:
Pe de altă parte, ultimul vostru album, „Jour de chance”, este mult mai liniar, cu un mesaj pozitiv și ceva mai rock decât cele anterioare…
Vive La Fête: Da, este diferit de cele de până acum. Întotdeauna ne lăsăm ghidați de stările noastre și de data asta ne-am simțit mai mult rock decât electro. Nu facem niciodată un brainstorming când ne apucăm să lucrăm la un material. 🙂 Ne lăsăm ghidați de inspirație.

Tabu: Cum ar fi fost Vive La Fête ­dacă voi nu ați fi format un cuplu?
Vive La Fête: Nu ne putem imagina cum ar fi fost dacă nu eram un cuplu. Suntem siguri însă de un lucru: Vive La Fête nu ar fi existat, deci nu ne plângem deloc de această situație. Suntem foarte mulțumiți de viața pe care o avem!

Tabu:
Succesul vostru actual se datorează într-o mare măsură și colaborării cu Karl Lagerfeld. După ce acesta s-a declarat fanul vostru nr. 1 și v-a invitat să susțineți un concert la prezentarea colecției sale Chanel de la Paris, ați devenit „the fashion darlings”, iar colaborările voastre cu designeri celebri au continuat. Cum vi s-a părut această experiență?
Vive La Fête: Colaborarea cu Karl Lagerfeld a fost fascinantă! Am fost înconjurați de cei mai faimoși oameni din lumea modei și ne-am simțit extraordinar alături de ei! Karl Lagerfeld ocupă un loc special în inima noastră. L-am însoțit nu doar la Paris, ci și la Tokyo, Berlin, Las Vegas sau New York.

A fost, într-adevăr, o trecere majoră de la scenele de club și festival direct în mijlocul catwalk-urilor, dar pe de altă parte, nu ni s-a părut atât de diferit… era vorba tot de mu-zica noastră. De aceea am hotărât să continuăm colaborarea și cu alți designeri.

ARTICOLE SIMILARE

CokeLive Peninsula – experiente noi

realitatea

Concertul de Anul Nou de la Filarmonica Sibiu propune „O seară ca-n filme”

Andreea Damian

Prezervativele vegane îți asigură viața sexuală, sunt eco-prietenoase, aduc un profit de miliarde de euro

realitatea

Sărbătoritul zilei

realitatea

Lady Gaga relansează un album mai vechi și șterge o piesă cu R. Kelly

Andreea Damian

Londra ⎢ Concert de Anul Nou în Picadilly Circus

Ciocîrlan

Scrie un comentariu