Tabu
LIFESTYLE

Voi ţineţi cont de bunele maniere?

Chiar dacă trăim în vremuri extrem de agitate, într-un ritm trepidant, n-avem voie, punând vina pe oboseală, simplitate sau comoditate, să renunţăm la păstrarea unor norme de bun simţ atunci când mâncăm. Aşadar, iată câteva sfaturi din codul bunelor maniere:

Pâinea se ia din coşuleţ cu mâna şi nu cu furculiţa. Felisa de pâine se rupe cu mâna stângă în bucăţi potrivite şi apoi se bagă în gură. Nu se îmbucă din felia întreagă.

Unul nu se ia direct de pe untieră pentru a se unge pâinea, ci se pune o bucată pe farfuria proprie, apoi se unde pâinea.

Tocăturile (chiflele, ruladele, ardeii umpluţi, sarmalele) nu se taie cu cuţitul, ci cu furculiţa)

Sâmburii de măsline se pun pe furculiţă şi apoi în farfurie.

Sâmburii de vişine şi de cireşe se pun în palmă facută căuş şi apoi în farfurie.

Peştele nu se taie cu cuţitul. Cuţitul de peşte ajută doar la dezosarea acestuia. Oasele de peşte din gură se pun pe furculiţă şi apoi pe o farfurioară special adusă la masă în acest scop pentru fiecare persoană care mănâncă peşte.

ARTICOLE SIMILARE

Milenarii consumă acum mai puțin alcool și cred că e cool să facă un Crăciun teetotal

Andreea Damian

Un designer a găsit soluţia perfectă pentru respectarea măsurii de distanţare în restaurante

Andreea Damian

Mircea Badea atacă un “prost sinucis profesional”!

Victimele ascunse ale pandemiei de coronavirus. Femei forțate să stea în izolare alături de agresor

Andreea Damian

Oana Zăvoranu, despre moartea lui Cioabă! “Ceva nu e ok în ecuaţia asta”

10 greșeli culturale de evitat când călătorești în străinătate

Andreea Damian

Scrie un comentariu