Home > Agenda > Volumul de memorii lăsat neterminat de Prince scoate la iveală ciudățeniile unui geniu muzical

Volumul de memorii lăsat neterminat de Prince scoate la iveală ciudățeniile unui geniu muzical

prince

„Ieri am încercat să scriu un roman, dar nu știam de unde să încep”, cânta Prince în 1982, în piesa Moonbeam. Trei decenii mai târziu, în 2016, artistul a anunțat că scrie o carte de memorii. Dar autobiografia nu a fost terminată niciodată! Pe 21 aprilie, în același an, Prince a încetat din viață, la vârsta de 57 de ani.

Cartea a fost anunţată cu câteva săptămâni înainte de moartea lui și avea doar 28 de pagini scrie de mână despre copilăria sa. „Cartea a concis cu o transformare interioară pe care Prince o experimenta, în ceva ce urma să fie în ultimii ani”, spune Dan Piepenbring, scriitorul de 33 de ani, cu care Prince a ales să colaboreze la memoriile sale – The Beautiful Ones, volum numit după piesa sa de pe albumul Purple Rain.

După moartea lui Prince, compania care se ocupă cu muzica lui a luat legătura cu Piepenbring de la New Yorker, ca să publice volumul de memorii, oferindu-i totodată acces la arhiva artistului de la Paisley Park. The Beautiful Ones va fi lansat mâine, 29 octombrie, și include fotografii și amintiri de familie. Introducerea va fi scrisă de același Dan Piepenbring.

Iată șapte lucruri neștiute despre vedeta pop!

  1. Prince nu era fan Ed Sheeran

Într-un pasaj despre îngrijorările sale cu privire la viitorul radioului, Prince s-a plâns: „Se încearcă să ni-i bage pe gât pe Ed Sheeran și pe Katy Perry și nu ne place, oricât de des li se difuzează piesele”. Atunci care a fost problema lui cu Ed Sheeran? Piepenbring recunoaște: „Să fiu sincer, am fost de acord cu el pe acest subiect. Mai mult decât o mână de câțiva artiști, în special, pur și simplu nu permite să colaboreze cu alți artiști”.

  1. Era fan Kung Fu Panda 3

Prince a închiriat adesea cinematograful din Minneapolis, târziu în noapte, și își invita prietenii și colegii de trupă pentru difuzări private. Dan s-a aflat și el la o astfel de ieșire. Alegerea cinematografică a lui Prince? Binențeles, Kung Fu Panda 3.

„Avea un asistent care îi aducea popcorn”, își amintește Piepenbring. „Stătea singur în ultimul rând, dar îmi amintesc cum râdea. Fix după ce rula genericul de sfârșit, se ridica și cobora. Purta încălțăti cu luminiște. Arăta ca un băiețel. Se uita și la Finding Nemo. Îi plăceau basmele”. Cartea de memorii dezvăluie că Prince era mare fan About Time, un film din 2013, cu Rachel McAdams, scris și regizat de Richard Curtis.

  1. Spera că autobiografia sa ar putea „rezolva problema rasismului”

Prince credea că volumul său de memorii va avea un impact foarte puternic. „Într-un fel și-a dorit să fie o autobiografie, o poveste destul de simplă despre viața sa, copilăria sa și mai ales despre părinții săi”, spune Piepenbring. „Dar a văzut și cartea ca o modalitate de a extinde activismul pe care el îl începuse, adică lupta împotriva rasismului”.

  1. Tânărul cântăreț a aflat despre sex din filmele interzise minorilor

Lui Prince nu i s-a spus niciodată ce înseamnă sexul. Tatăl său vitreg nu a avut niciodată cu el acea „discuție”, așa că a aflat totul despre sex din filmele pentru adulți.

  1. A avut parte de primul său sărut în timpul unui joc cu prietenii

Poate nu este surprinzător faptul că Prince a dezvoltat un interes pentru fete de la o vârstă foarte fragedă. Într-un capitol numit Kiss, el detaliază cum o fată pe care nu numește Laura  și „care avea doar cinci sau șase” l-a sărutat de 3 ori în timpul unui joc. Fiecare sărut a durat mai mult de 3 secunde, dar au însemnat „totul pentru el”.

  1. Prince lucra la carte cu patru zile înainte de a muri

Pe 15 aprilie 2016, avionul privat al artistului a făcut o aterizare de urgență și Prince a fost internat în spital. În acea săptămână, cântărețul l-a sunat pe Piepenbring pentru a-l anunța că vrea să continue cu cartea. Scriitorul își amintește că s-a bucurat că Prince l-a sunat să-i spună că își dorește să continue proiectul.

  1. The Beautiful Ones urma să fie prima dintr-o serie de cărți

Această carte de memorii, care va fi lansată marți, urma să fie prima dintr-o serie de cărți. „Și pentru tot restul vieții, mă voi întreba ce altceva mai avea de spus și ce formă ar fi putut lua cartea dacă ar fi trăit”, a spus autorul.

Articole asemanatoare
Prince
Volumul de memorii al lui Prince va fi lansat în toamnă
Singura înregistrare a piesei Nothing Compares 2 U cântată de Prince e incredibilă
prince
Verdict în cazul morții lui Prince. Cine se face vinovat de decesul artistului
Selah Sue: cerinţe pentru concertul de la Bucureşti!

Comenteaza acest articol

Volumul de memorii lăsat neterminat de Prince scoate la iveală ciudățeniile unui geniu muzical

by Andreea Damian   3 min
0