Tabu
Image default
lifestyle

Vrei ca soția ta să fie fericită? Atunci fii nefericit

Acesta este un avertisment adresat tuturor bărbaților căsătoriți: Nu fiți prea fericiți pentru că vă paște divorțul!

Un nou studiu relevă faptul că bărbatul care este mai fericit decât soția sa este predispus divorțului. Economiștii au identificat fenomenul "Abisul fericirii", care poate fi explicat astfel: cu cât gradul de satisfacție dintre cei doi soți este mai diferit, cu atât cresc mai mult șansele unei despărțiri.

Au fost studiat mii de cupluri din Anglia, Germania și Australia, iar esențial este că acest efect se produce doar atunci când bărbații sunt mai fericiți decât femeile. Åži, de cele mai multe ori, nemulțumitele femei sunt cele care intentează divorțul. Studiul a mai scos la iveală faptul că abisul se adâncește atunci când femeile se ocupă de mai toate treburile casnice, când au background-uri sociale diferite de soții lor sau când au venituri mai mari. Problemele tind să se diminueze atunci când soții au aceeași religie, același background social sau când femeia este casnică, studentă sau pensionară.

Cercetătorii de la Universitatea Deakin din Australia au mai ajuns la concluzia acest "abis al fericirii" este de câteva ori mai mare în cazul cuplurilor care trăiesc împreună, comparat cu cuplurile căsătorite.

ARTICOLE SIMILARE

Jude Law într-o nouă reclamă Dior, regizată de Guy Ritchie

realitatea

Ozana Barabancea, cu sanii goi la piscina …din greseala! FOTO!

Macy Gray la Fratelli Studios

realitatea

INCREDIBIL! Nu mai e Miss Rusia din cauza Soarelui

Stefan Bănică Jr. a invitat-o pe Adriana la un test de paternitate

The Half, expoziția lunii în Londra

realitatea

Scrie un comentariu